Romige pasta met kruidenkaas en gerookte zalm - Creamy pasta with herb cheese and smoked salmon

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Een lekkere pasta wordt door de meeste mensen wel gesmaakt. Je kunt hem op 100 verschillende manieren klaarmaken en je kunt ook tal van verschillende soorten pasta gebruiken. Vandaag heb ik gekozen voor een pasta met een romige preisaus en gerookte zalm. Om je vingers bij af te likken, echt waar!

Hey,
I'm sure most of the people are fond of pasta. You can prepare it in 100 different ways and you can also use many different types of pasta. Today I chose a pasta with a creamy leek sauce and smoked salmon. DE-LI-CIOUS, really !



Ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 4 sneetjes gerookte zalm - 4 slices of smoked salmon
  • ¼ bussel bieslook - 1/4 bunch of chives
  • 200 g pasta naar keuze - 200 g pasta of your choice
  • 75 g kruidenkaas - 75 g herb cheese
  • 2 dl room - 2 dl cream
  • 1 dl witte wijn - 1 dl of white wine
  • 1 blaadje laurier - 1 bay leaf
  • 2 takjes tijm - 2 sprigs of thyme
  • een beetje boter - some butter
  • 1 teentje look - 1 clove of garlic
  • 1 ui - 1 onion
  • 1 preiwit - 1 leek white
  • peper en zout - pepper and salt

Zo ga je te werk - Instructions

Snij het preiwit overlangs in twee en spoel onder stromend water. Snij eerst overlangs in kwarten en vervolgens in stukjes van een kleine centimeter breed.
Pel de uien, snij ze eerst overlangs in twee en vervolgens in fijne halve ringen.
Pel de look en plet het vruchtvlees tot pulp.
Slice the leek white in two and rinse under flowing water. First cut again in two and then in pieces of one centimeter.
Peel the onions, cut them first in two and then in half-rings.
Peel the garlic and squeeze it.

Zet een ruime stoofpot op een matig vuur en smelt er een klont boter in.
Stoof daarin de halve uiringen en de lookpulp.
Put a large cooking pan on a moderate heat and melt a lump of butter.
Stir in the half-rings of onions and the garlic.

Doe de stukjes prei erbij, roer en zet het vuur wat harder. Stoof de prei gedurende vijf minuten.
Add the pieces of leek, stir and put the heat a little bit higher. Stir the leek for five minutes.
Vul een grote pot met water en breng het water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
Fill a large pot with water and boil the water. Add a pinch of salt.

Rits de blaadjes van de tijm en snipper ze met een scherp mes in zo klein mogelijke stukjes. Doe de snippers tijm samen met de laurierblaadjes in de pot met prei en voeg ook de witte wijn toe. Roer en laat de alcohol die in de wijn zit wegkoken.
Use only the leaves of the thyme and cut them with a sharp knife in very small pieces. Add the thyme together with the bay leaf to the leek and also add the white wine. Stir and let the alcohol evaporate.

Schenk de room bij de gestoofde prei en doe ook de verse kruidenkaas erbij. Roer en laat de roomkaas wegsmelten.  Zet het vuur zacht en laat de prei in roomsaus zo'n 10 minuten pruttelen.
Add the cream and the fresh herb cheese. Stir and let the cream cheese melt away. Lower the heat and let simmer for about 10 minutes.

Kook intussen de pasta beetgaar in het borrelende water. Ik reken een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat er op de verpakking staat. De pasta zal straks namelijk nog een beetje verder garen in de roomsaus.
In the meantime, cook the pasta in the boiling water. I count a cooking time that is 1 minute shorter than what is mentioned on the package. After all, the pasta will cook a little further in the creamy sauce.

Snipper de sprieten bieslook in zeer fijne stukjes en de plakjes gerookte zalm in reepjes van ongeveer een centimeter breed.
Cut the chives into very fine pieces and the slices of smoked salmon in strips of about one centimeter.

Zet een kop met kookvocht van de pasta opzij. Giet de pasta af en stort ze in de pot met prei in roomsaus. Voeg een scheutje van het kookvocht van de pasta toe en roer. Het water met zetmeel zorgt voor extra binding en glans.
Set aside a cup with cooking fluid from the pasta. Pour the pasta and pour into the pot with the creamy sauce. Add a spoon of the cooking fluid of the pasta and stir. The water with starch provides extra binding and shine.

Proef en kruid het gerecht met zout (indien nodig) en peper van de molen.
Taste and season the dish with salt (if necessary) and pepper of the mill.

Roer de snippers bieslook en de reepjes gerookte zalm door de pasta.
Stir in the pices of chives and the strips of smoked salmon.


Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties

Een reactie posten