Aardappelsalade met kippenblokjes en witlof

Follow my blog with Bloglovin

Goedenavond,

Vandaag heb ik even mijn koelkast opengetrokken om te zien wat ik zou kunnen gebruiken om een frisse salade te maken. Niet dat het vandaag zo'n prachtig zomerweertje was, maar gewoon omdat ik daar zin in had. En zo komen de leftovers toch ook nog tot hun recht.

Dit is het geworden : een aardappelsalade met gebakken kippenblokjes en allerlei andere groenten.

Dit zijn de ingrediënten :

Verse spinazie
Rucola
1 tomaat
2 staaltjes witlof
2 à 3 lente-uitjes
Gekookte aardappelen
4 hard gekookte eitjes

Voor de vinaigrette
4 à 5 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
1 kl mosterd
1 el honing
Sap van een halve citroen
Wat bieslook en peterselie
p&z

Begin met de aardappelen te schillen en te stomen (of koken). Laat ze afkoelen.

Kook 4 eitjes in 10 minuten hard en laat ze afkoelen.

Snij het witlof in reepjes, de tomaat in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes.

Vermeng de goed gewassen spinazie en rucola in een grote schaal. Doe er het gesneden witlof, de tomatenblokjes en de lente-ui bij. Kruiden met wat peper en zout.
Als de aardappelen zijn afgekoeld kun je die ook in de sla doen.

Voor de vinaigrette doe je 4 à 5 el Griekse yoghurt in een kommetje samen met 1 el mayonaise. Meng er een kl mosterd doorheen, 1 el honing en het sap van een halve citroen. Afkruiden met peper en zout. Ik heb er ook wat verse bieslook en peterselie uit de tuin bijgedaan. Even proeven en naar smaak bijkruiden of nog wat mosterd, honing of citroensap bijdoen.
Ondertussen bak je de kippenblokjes in wat boter tot ze gaar zijn.
Giet wat vinaigrette over het aardappel-groentenmengsel en meng alles mooi door elkaar. Leg er als laatste de nog lauwe kippenblokjes en in 4 gesneden eitjes op en werk af met nog een beetje vinaigrette.

Bon appétit!







Reacties