Oosters stoofpotje van scampi en groenten - Asian wok dish with shrimps and lots of vegetables
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeiemiddag
Vandaag had ik eens zin in iets Oosters. Het is een Oosters stoofpotje geworden.
Tip :Je kunt kokosmelk natuurlijk ook bewaren door in een ijsblokjesvorm te gieten en in te vriezen.
Good afternoon,
Today I wanted to cook something oriental. An Asian wok dish with shrimps and lots of vegetables.
Tip: You can also store coconut milk by pouring into ice cubes and freeze them.
Dit zijn de ingrediƫnten (2 pers.) - these are the ingredients :
Voeg de scampis en de groenten toe. Laat op een zacht vuur (en onder deksel) gaar sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de gehakte koriander door.
Serveer het stoofpotje met de rijst. Werk af met plukjes koriander.
Heat some oil in a wok. Add the curry paste and stir-fry for 1 to 2 minutes until the odours are released. Add the garlic and ginger, bake for a while. Make sure the garlic does not burn, otherwise it becomes bitter.
Add the stock and the coconut milk. Bring to the boil.
Add the shrimps and vegetables. Let simmer on a gentle fire (and under lid). Season with salt and pepper. Stir in the chopped cilantro.
English version in red
Vandaag had ik eens zin in iets Oosters. Het is een Oosters stoofpotje geworden.
Tip :Je kunt kokosmelk natuurlijk ook bewaren door in een ijsblokjesvorm te gieten en in te vriezen.
Good afternoon,
Today I wanted to cook something oriental. An Asian wok dish with shrimps and lots of vegetables.
Tip: You can also store coconut milk by pouring into ice cubes and freeze them.
Watch my video and see how I prepare it,
- 300 g scampi's, gepeld en schoongemaakt - 300 g shrimps, pealed and deveined
- 100 g basmatirijst - 100 g rice
- Halve rode paprika, in fijne reepjes - half a red bell pepper, fine strips
- Halve gele paprika, in fijne reepjes - half a yellow bell pepper, fine strips
- 100 g peultjes, schoongemaakt - 100 g snow peas, cleaned
- Halve wortel, in fijne reepjes - half a carrot, fine strips
- 1 bosje lente-uitje, in stukjes - 1 bunch of spring onions
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd - 1 clove of garlic, finely chopped
- 200 ml groentebouillon - 200 ml vegetable stock
- 300 ml kokosmelk - 300 ml coconut milk
- 1 kl gember, geraspt - 1 ts ginger, grated
- 1.5 el koriander, fijngehakt - 1.5 tbsp of cilantro, finely chopped
- Zeste van 1 limoen of citroen - zest of 1 lemon
- 1 el currypasta - 1 tbsp of curry paste
- 1 el zonnebloemolie - 1 tbsp sunflower oil
- peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions
Verhit wat olie in een wok. Voeg de currypasta toe en roerbak 1 Ć 2 minuten, tot de geuren vrijkomen. Voeg de knoflook en de gember toe, bak nog even mee. Zorg er wel voor dat de knoflook niet verbrandt anders wordt hij bitter.
Verhit wat olie in een wok. Voeg de currypasta toe en roerbak 1 Ć 2 minuten, tot de geuren vrijkomen. Voeg de knoflook en de gember toe, bak nog even mee. Zorg er wel voor dat de knoflook niet verbrandt anders wordt hij bitter.
Schenk er de bouillon en de kokosmelk bij. Breng aan de kook.
Voeg de scampis en de groenten toe. Laat op een zacht vuur (en onder deksel) gaar sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de gehakte koriander door.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er de geraspte limoen- of citroenschil door.
Serveer het stoofpotje met de rijst. Werk af met plukjes koriander.
Ik verzeker je..... echt eentje om je vingers bij af te likken.
Heat some oil in a wok. Add the curry paste and stir-fry for 1 to 2 minutes until the odours are released. Add the garlic and ginger, bake for a while. Make sure the garlic does not burn, otherwise it becomes bitter.
Add the stock and the coconut milk. Bring to the boil.
Add the shrimps and vegetables. Let simmer on a gentle fire (and under lid). Season with salt and pepper. Stir in the chopped cilantro.
Cook the rice according to the instructions on the package. Add the lemon zest to the cooked rice.
Serve the stew with the rice. Finish off with some cilantro.
I really assure you ..... a finger-licking sensation.
Serve the stew with the rice. Finish off with some cilantro.
I really assure you ..... a finger-licking sensation.
Bon appƩtit!
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten