Opgevulde tomaat en courgette met bruine rijst

Follow my blog with Bloglovin

Goeiemiddag,

Het was alweer een tijdje geleden dat ik opgevulde tomaten had gemaakt. Tomate farcie zoals ze zeggen. Ik wou er ook een opgevulde courgette bij eten, samen met bruine rijst of volkorenrijst.

Dit zijn de ingrediƫnten:

100 g bruine rijst
2 tomaten

1 courgette
Fetakaas
1 grote sjalot (of 2 kleintjes)
500 gr gehakt
1 ei
p&z
Muskaatnoot
2 el geraspte kaas
Paneermeel
1 teentje fijngehakte look
2 el fijngehakte peterselie
2 el fijngehakte bieslook
1 blik gepelde tomaten in stukjes
Zo ga je te werk:

Verwarm je oven voor op 200°.

Snij het hoedje van de tomaten. Snij de courgette in de lengte doormidden. Hol de tomaten en de courgette uit.

Snij de feta in blokjes (je kunt ook mozarella gebruiken maar ik had nog feta in de koelkast liggen).
Hak de sjalotjes, de peterselie, de bieslook en de look fijn.
Meng het gehakt met de peterselie, de look, de bieslook, de sjalot, het ei en de fetablokjes. Doe er paneermeel bij tot het gehakt een vastere massa heeft. Breng alles op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Vul de tomaten en de courgette op met het gehaktmengsel.

Strooi wat paneermeel en geraspte kaas eroverheen en zet de hoedjes terug op de tomaten.

Neem een beboterde ovenschotel en doe de tomatenblokjes erin samen met wat je uit de verse tomaten hebt gehaald. Ik strooi er dan nog allerlei gedroogde kruiden over zoals p&z, provencaalse kruiden, tijm, oregano, basilicum, rozemarijn en marjolein. Volgens je eigen smaak.
Plaats alles gedurende 30 Ć  40 minuten in de voorverwarmde oven van 200°.

Ondertussen kook je de rijst in +/- 20 minuten gaar.

Bon appƩtit!


Reacties