Opgevulde zoete aardappel met ei en spek - Sweet potato with egg and bacon

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeiemiddag,

Wist je dat zoete aardappelen nóg lekkerder worden wanneer je ze eerst langzaam roostert in de oven, en vervolgens vult met spek, een ei en wat verse kruiden? Nee?  Probeer dit dan maar even!

Good afternoon,
Did you know that sweet potatoes are getting even better when you first roast them slowly in the oven, and then fill with bacon, an egg and some fresh herbs? No? Please try this one!


Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients:
  • 2 zoete aardappelen (ca. 200g per stuk) - 2 sweet potatoes (ca. 200g/piece)
  • 100g spekblokjes - 100g bacon cubes
  • 2 eieren - 2 eggs
  • 1 el verse bieslook, fijn gesneden - 1 ts fresh sliced chives
  • peper en zout - pepper and salt
  • champignons - mushrooms


Zo ga je te werk  - preparation:

Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schrob de zoete aardappelen goed schoon onder de kraan en prik ze vervolgens een aantal keer in met een vork.
Leg de zoete aardappelen op de bakplaat en rooster ze in 45 minuten gaar. Die van mij wogen meer dan 300 gram per stuk en ik heb ze 55 minuten in de oven laten garen.

Bak ondertussen de spekblokjes krokant in een pan.

Preheat the oven to 200 degrees Celsius and cover a baking sheet with baking paper.
Scrub the sweet potatoes well under the tap and then stab them a few times with a fork.
Place the sweet potatoes on the baking sheet and roast them for 45 minutes. Those of me weighed over 300 grams each and I left them in the oven for 55 minutes.
In the meanwhile, bake the bacon cubs in a pan.


Snij de zoete aardappelen open (zoals op de foto) en hol deze nog iets uit met een lepel.
Cut the sweet potatoes open (as shown in the picture) and hollow them out with a spoon.

Verdeel de spekblokjes over de zoete aardappelen en breek vervolgens boven iedere aardappel een ei.
Bak de zoete aardappelen met spek en ei nog ongeveer 20 minuten in de oven.
Garneer met bieslook, peper en zout.
Divide the bacon cubes over the sweet potatoes and then break an egg over each potato.
Bake the sweet potatoes with bacon and egg in the oven for about 20 minutes.
Garnish with chives, pepper and salt.


Ik had nog wat champignons in de koelkast en heb ze opgebakken als side dish.
I still had some mushrooms left in the fridge and baked them as a side dish.

Bon appétit! 




Reacties