Zalm uit de oven met een fris slaatje

Follow my blog with Bloglovin

Goeieavond,

Wat is er beter dan een lekker stukje vis? Het is zo eenvoudig om klaar te maken. Gewoon even 15 minuutjes in de oven schuiven en klaar. Ik heb gekozen voor een stukje verse zalm. Van alle vissoorten die we kunnen kopen, is zalm een van de populairste. Bovendien zit de vis vol omega 3 vetzuren. Goede vetten dus en de norm is nog steeds dat 2x per week vette vis eten, goed is in een gevarieerd en gezond voedingspatroon.

Ik had nog gratin aardappelen over van mijn vorig gerechtje (voor de bereiding zie http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/04/italiaans-stoofpotje-met-kippenbouten.html),maar persoonlijk zou ik er iets anders bij serveren omdat de gratin teveel doorsmaakt en hierdoor de lekkere smaak van de zalm een beetje verloren gaat.

Dit zijn de ingrediƫnten :
2 zalmfilets
Fetakaas
Zeste en sap van een halve citroen
Peterselie
Dille
Bieslook
Olijfolie
p&z

Voor het slaatje :
Rucola
1 tomaat
1 lente-ui
Witte wijn azijn
Olijfolie

Zo ga je te werk :

Verwarm de oven voor op 200°.

Leg de zalmfilets op een bakplaat. Kruid met p&z. Snij de kruiden fijn en bedek er de vis mee. Rasp de schil van de citroen over de vis en pers het sap van een halve citroen. Giet dit ook over de vis. Verbrokkel er wat fetakaas over en bedruppel met wat olijfolie.
Schuif 15 minuten in de oven.

Het slaatje :
Doe de rucola in een kom. Snij de tomaat in blokjes en de lente-ui in ringetjes en meng onder de sla. Besprenkel met de witte wijnazijn en de olijfolie.

Bon appƩtit!
 

Reacties