Chili sin carne - vegetarisch - vegetarian

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Goeieavond,

Vandaag kwam mijn dochter op bezoek. Zij is al een tijdje vegetarisch, dus ben ik op zoek gegaan naar een lekker vegetarisch gerechtje. Het is chili sin carne geworden met heel veel kruiden. Opgelet met de chilipoeder en cayennepoeder want het was zeer hot and spicy. Ik heb op mijn bord wat Griekse yoghurt gedaan om het wat te verzachten. 

Good evening,
Today my daughter came to visit me. She has been vegetarian for a while, so I have been looking for a nice vegetarian dish. It has become chili sin carne with lots of spices. Be careful with the chili powder and cayenne powder because it was very hot and spicy. I have added some Greek yogurt on my plate to soften it.


Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients

1 ui (gesnipperd) - 1 onion (finely chopped)
2 teentjes knoflook (in ministukjes gesneden) - 2 cloves of garlic (minced)
1 paprika (ik heb 1/2 rode, 1/2 gele en 1/2 groene gebruikt - 1 bell pepper (I've use 1/2 red, 1/2 yellow
                                                                                                 and 1/2 green bell pepper)
1 eetlepel komijn - 1 tbsp cumin
1 eetlepel gedroogde koriander - 1 tbsp of dried coriander
1 eetlepel chilipoeder - 1 tbsp of chili powder
1/2 theelepel cayennepoeder - 1/2 teaspoon cayenne powder
1/2 theelepel kaneel - 1/2 teaspoon of cinnamon
1/2 theelepel oregano - 1/2 teaspoon of oregano
1.5 blik kidneybonen (niet in saus!) - 1 can of kidney beans (not in sauce)
1 cup mais - 1 cup of corn
2 blikken (400 ml) gezeefde tomaten - 400 ml passata
1 blikje (140ml) tomaten puree - 140 ml tomato puree
verse koriander - fresh coriander
zak tortilla chips naturel - bag of tortilla chips natural
2 avocado’s - 2 avocados
1 citroen - 1 lemon
1 teentje knoflook geperst - 1 clove of garlic pressed
zout en peper - salt and pepper
400 gram  rijst (naar eigen keuze) - 400 g of brown rice

Zo ga je te werk - Instructions

Snipper de ui en de look, snij de paprika's in blokjes en meng de kruiden.
Chop the onion and the garlic, cut the peppers into cubes and mix the spices.

Sauteer de ui ongeveer 8 minuten in een pan.
SautƩ the onion for about 8 minutes in a pan.

Voeg vervolgens alle kruiden, knoflook en de paprika (in blokjes gesneden) toe met een klein scheutje water.
Then add all spices, garlic and peppers (cut into cubes) with some water.

Voeg na een minuut alle andere ingrediƫnten toe.
Add all other ingredients after one minute.

Kook 15 minuten. Maak ondertussen de guacemole. (zie de instructies hieronder)
Cook for 15 minutes. Meanwhile, make the guacamole. (See instructions below)

Hoe je de guacemole maakt:
1. Schil en ontpit de avocado’s en stop ze in de keukenmachine.
2. Pers een halve citroen uit boven de avocado’s en voeg knoflook, zout en peper toe. Ik heb er ook fijngesneden sjalot en verse koriander aan toegevoegd.
3. Laat de keukenmachine draaien totdat het een gladde massa is geworden.

How to make the guacemole:
1. Peel the avocados, remove the stone and put them in the kitchen machine.
2. Squeeze half a lemon over the avocados and add the pressed clove of garlic and some salt and pepper. I also added some finely chopped chalot and fresh coriander.
3. Let the kitchen machine do its work until it has become a smooth mass.



Schep op de borden en serveer met de verse rijst,  guacemole, verse koriander en tortillachips!
Serve with the rice, guacemole, fresh coriander and tortilla chips!

Bon appƩtit!

Reacties