Curry met kip, broccoli, aubergine en paprika - Curry with chicken, broccoli, eggplant and bell pepper

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Goeieavond,

Ik had eens zin in een schotel met heel veel groentjes en heel veel smaak. Ik vond dat het ook weer tijd was om weer eens voor rijst te gaan en heb gekozen voor een curry met kip, broccoli, aubergine, rode, gele en groene paprika. Een echt smaakbommetje!

Good evening, 
Today I was in the mood for a dish with lots of vegetables and a lot of spices and flavour. I thought it was time to go for rice again and chose a curry with chicken, broccoli, eggplant, red, yellow and green bell pepper. A real 'flavour bomb'!

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2 or 3 p)
  • 2 kipfilets - 2 chicken fillets
  • 1 broccoli - 1 broccoli
  • 1 aubergine - 1 eggplant
  • 1/2 rode paprika - 1/2 red bell pepper
  • 1/2 gele paprika - 1/2 yellow bell pepper
  • 1/2 groene paprika - 1/2 green bell pepper
  • 1 grote ajuin - 1 big onion
  • 2 of 3 el gele currypasta - 2 or 3 tbsp of yellow curry paste
  • 200 ml kippenbouillon - 200 ml chicken stock
  • Kokosmelk - coconut milk
  • Verse koriander - fresh coriander
  • Bruine rijst - brown rice

Zo ga je te werk - Instructions

Snij de aubergine, paprika’s en ajuinen in grote stukken, en snij de kipfilet in blokjes. 
Cut the eggplant, peppers and onion into large pieces, and cut the chicken breast into cubes.

Verhit olie in de wok op een hoog vuur en voeg de kippenblokjes toe. Bak ze kort aan, en voeg dan de gesneden groenten toe. Zet het vuur lager en laat rustig garen.

Heat some oil in the wok on a high heat and add the chicken cubes. Season with salt and pepper. Bake them shortly, then add the sliced vegetables. Lower the heat and leave it simmer quietly.
Voeg dan 2 Ć  3 eetlepels currypasta toe, en een beetje kippenbouillon zodat het geheel ‘sauzig’ wordt. En voor de fans van kokosmelk: voeg gerust wat kokosmelk toe aan dit gerecht (wat ik heb gedaan). Laat rustig pruttelen.
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en kook beetgaar in 5 minuten. 

Add 2 to 3 tablespoons of curry paste, and the chicken stock to make it completely 'sauzig'. And for the coconut milk fans: add some coconut milk to this dish (what I have done). Let simmer quietly.
Divide the broccoli into florets and cook for 5 minutes.

Voeg de broccoli toe aan de wok.
Add the broccoli to the wok.
Kook de rijst gaar (18 min). Serveer de groenten-kip mengeling in een mooie kom, samen met de rijst en bestrooi met koriander.

Boil the rice (18 min). Serve the vegetable chicken mix in a nice bowl, along with rice and sprinkle with coriander.

 
Bon appƩtit!

Reacties