Frisse zomersalade - Nice summer salad

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,

Na 2 dagen radiostilte, ben ik weer van de partij.
De zomer is nu echt in het land. Wat een heerlijk weertje. Na een zalig ritje op de moto en een wandeling op de kermis, twijfelde ik tussen een lekkere BBQ of een frisse zomersalade. Het is een frisse zomersalade geworden of een koude schotel. Heel veel groenten, een koude aardappelsalade en een beetje vlees. Uiteraard kun je ook met vis werken, zoals gerookte zalm of heilbot of tonijn. Ook een stukje koude kip smaakt hier heerlijk bij.

Good evening,
After 2 days of silence, I'm back.
Summer is in town. What a nice weather. After a blissful ride on the motorbike and a walk at the fun fair, I made a fresh summer salad. A lot of vegetables, a cold potato salad and a little meat. Of course you can also work with fish, such as smoked salmon or halibut or tuna. A piece of cold chicken also tastes delicious.


Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients
  • aardappelen - potatoes
  • 1 ajuin - 1 onion
  • bieslook - chive
  • mayonaise - mayonnaise
  • 3 gekookte eieren - 3 hard boiled eggs
  • sla - lettuce
  • tomaat - tomato
  • komkommer - cucumber
  • rode paprika - red bell pepper
  • radijsjes - radish
  • mais - maize (or corn for my American followers)
  • doperwtjes - peas
  • fijngesneden rosbief - roast beef in thin slices
  • fijngesneden hesp - ham in thin slices
  • fijne asperges uit blik - fine asparagus (can)
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook of stoom ze gaar in gezouten water. Laat afkoelen.
Peel the potatoes, cut into equal pieces and cook or steam them in salted water. Let cool down.

Kook de eieren 10 minuten, pel en laat afkoelen.
Boil the eggs for 10 minutes, peel them and allow to cool down.

Spoel de sla en verdeel in kleinere stukken. Snij de overige groenten zoals je zelf wilt.
Rinse the lettuce and divide into smaller pieces. Cut the other vegetables as you like.

Wanneer de aardappelen afgekoeld zijn, snij je ze in kleinere stukken, voeg er de gesnipperde ajuin en bieslook bij, voeg wat mayonaise toe, wat peper en zout en klaar.
When the potatoes have cooled down, cut them into smaller pieces, add the chopped onion and chives, add some mayonnaise, some pepper and salt and ready it is.
Rol de rosbief op. Schik een 5-tal asperges op de hesp en rol op.
Gebruik nu je eigen creativiteit om je bord samen te stellen.

Roll up the roast beef. Fill up the ham rolls with some asparagus.
Now use your own creativity to compose your plate.


Bon appƩtit!



Reacties