Ijsbergslasoep met kerriecroutons - Soup of lettuce and curry croutons

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeiemiddag,

Heb je nog sla liggen in je koelkast en heb je even geen zin in nog maar eens een of andere salade.... Maak er dan eens soep van. Dit receptje is eigenlijk met ijsbergsla, maar ik had nog iets meer dan een halve kropsla liggen, dus heb ik deze gebruikt. Als garnituur heb ik gekozen voor kerriecroutons, maar je kunt er ook garnaaltjes in doen of gerookt spek. Een heel eenvoudige bereiding maar ontzettend lekker!

Good afternoon,
Do you still have some lettuce in your fridge and do not feel like having another salad .... Make a soup of it. This recipe is actually with iceberg (crisphead) lettuce, but I had some ordinary lettuce left, so I used this. As a garnish, I have chosen curry croutons, but you can also use shrimps or smoked bacon. A very simple preparation but very tasty!


Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients
  • 1/2 krop ijsbergsla of kropsla - 1/2 iceberg lettuce or ordinary lettuce
  • 100 gram preiwit - 100 grams of white leek
  • 1 sjalot - 1 shallot
  • 1 liter kippen- of groentenbouillon - 1 liter of chicken or vegetable stock
  • klontje boter - some butter
  • 2 sneetjes brood, kerriepoeder en olijfolie - 2 slices of bread, curry powder and olive oil
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Snij de sjalot en het preiwit fijn.
Chop the shallot and white leek.
Fruit de sjalot in een klontje boter. Voeg het fijngesneden preiwit toe en laat dit 5 Ć  10 minuten meestoven.
Bake the shallot in some butter. Add the finely chopped white leek and allow it to cook for 5 to 10 minutes.
Voeg de gespoelde en versneden sla toe en laat kort stoven.
Add the rinsed and sliced lettuce and cook briefly.

Voeg de bouillon toe en laat de soep 10 Ć  15 minuutjes koken.
Add the stock and allow the soup to boil for 10-15 minutes.

Snij ondertussen het brood in dobbelsteentjes.
Meanwhile, cut the bread into cubes.

Meng wat olijfolie, kerriepoeder en zout in een kom.
Mix some olive oil, curry powder and salt in a bowl.

Doe er de croutons bij en roer goed om.
Add the croutons and stir.

Bak ze in een pan tot ze krokant zijn.
Bake them in a pan until they're slightly brown and crispy.

Mix de soep en serveer met de broodcroutons.
Mix the soup and serve with the bread croutons.


Bon appƩtit!



Reacties