Ovenschotel met vis en mosterdsaus - Casserole with fish and mustard sauce

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Goeiemiddag,

Vandaag maakte ik een heerlijke ovenschotel met vis en mosterdsaus. Ik heb gekozen voor kabeljauw maar je kunt het ook met andere vis maken, bv. met tongfilet of koolvisfilet. Het is heel eenvoudig om te maken maar overheerlijk!

Good afternoon,
Today I mad
e a delicious casserole with fish and mustard sauce. I opted for cod fillet but you can also make it with other fish, eg with sole fillet or pollack. It's very easy to make but oh so delicious!

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2p)
  • 400 g aardappelen - 400 grams of potatoes
  • 300 g wortelen - 300 grams of carrots
  • 1 el boter - 1 tbsp of butter
  • 75 ml groentenbouillon - 75 ml vegetable stock
  • 100 ml kookroom - 100 ml cream
  • 1/2 tot 1 el mosterd - 1/2 to 1 tbsp of mustard
  • 1,5 el gehakt peterselie - 1,5 tbsp of chopped parsley
  • 300 g koolvisfilet (zonder vel) - 300 grams of pollack fillet (without skin)
  • zout - salt
  • versgemalen peper - pepper
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180°C.

Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook of stoom ze gaar in gezouten water.
Peel the potatoes, cut them in equal pieces and boil or steam them in salted water.
Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Smelt de boter in een pan en stoof er de worteltjes in aan.
Peel the carrots and cut them into slices. Melt the butter in a pan and fry the carrots.

Schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 3 tot 4 minuten garen.
Add the vegetable stock. Season with salt and pepper. Put the lid on and let it simmer for 3 to 4 minutes.

Roer de room glad met de mosterd en 1 el peterselie.
Stir the cream with the mustard and 1 tablespoon of parsley.

Dep de visfilets droog, kruid met peper en zout.
Dry the fish fillets, season with pepper and salt.

Roer de helft van het roommengsel door de wortelen. Schep ze in een ingevette ovenschaal.
Stir half the cream mixture through the carrots. Pour them in a buttered oven dish.

Dek af met de vis.
Cover with the fish.

Lepel er de rest van de mosterdroom over. Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de oven. Werk af met peterselie en serveer.
Spoon the rest of the mustard cream over the fish. Place the dish in the oven for 20 to 25 minutes. cover with parsley and serve.


Bak ondertussen de aardappelen goudbruin.
Delicious with baked potatoes.




Bon appĆ©tit! 




Reacties