Pasta met mozzarella, zongedroogde tomaatjes en gehaktballetjes - Mozzarella Penne Pasta with Sun-Dried Tomatoes and meatballs

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Goeieavond,

Na een dagje stilte, tijd voor een nieuw recept. Het is penne geworden met mozzarella, zongedroogde tomaatjes en gehaktballetjes. De vegetariërs onder jullie kunnen er de gehaktballetjes natuurlijk uitlaten.

Good evening,
After a day of silence, time for a new recipe. It has become penne with mozzarella, sun-dried tomatoes and meatballs. The vegetarians can leave out the meatballs of course.


Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients
  • 1 el olijfolie - 1 tablespoon of olive oil
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes in olie - 50 grams of sun-dried tomatoes in oil
  • 125 gram champignons in kwartjes - 125 grams of mushrooms , chopped in quarters
  • 2 teentjes look fijngesneden - 2 cloves of garlic , minced 
  • 300 ml kippen(groenten)bouillon - 300 ml vegetable or chicken stock
  • 150 gram penne - 150 grams of penne pasta
  • 1 pot (400 gram) tomatensaus naar keuze - 1 jar (400 grams) marinara sauce or other sauce
  • 1/4 kl chili ringetjes - 1/4 teaspoon of red pepper flakes
  • 100 ml room - 100 ml heavy cream or half & half
  • 1 bol mozarella (in blokjes gesneden) - 1 mozzarella , shredded
  • 200 gram verse spinazie - 200 grams of fresh baby spinach
  • een aantal blaadjes verse basilicum - some fresh basil
  • geraspte Parmezaan - some fresh Parmesan cheese , shredded

Zo ga je te werk - Instructions  
Vul een grote pot met water. Voeg 1/2 eetlepel olijfolie toe en plaats dan op een hoog vuur. De pasta wordt toegevoegd zodra het water kookt.
Fill a large pot with water and 1/2 tablespoon of olive oil. Place on the stove on high heat. The pasta will be added once it starts boiling.
Rol kleine balletjes van het gehakt en bak ze kort aan in een pan. Zet ze apart.
Shape the minced meat into small meatballs and bake them in a pan. Put them aside.
Giet wat olie in een pan op middelmatig vuur. Voeg de zongedroogde tomaten toe.
Zongedroogde tomaten verbranden snel. Draai 1 keer om en om en leg ze op de snijplank. Snij ze in kleine stukken en hou ze apart.
Place oil in a large skillet over medium low heat. Add sun dried tomatoes.
Sun dried tomatoes will burn if left too long. Flip once, then remove to a cutting board and dice them; set aside.
Doe de champignons in de pan en bak ze gedurende 3 minuten, roerend met een spatel. Ik heb ze wat gekruid met zout en peper. Roer de gehakte knoflook erdoor en bak kort mee. Opgelet dat ze niet verbranden.
Put the chopped mushrooms into the skillet and sautee them for 3 minutes, stirring with a spatula. I seasoned with salt and pepper. Stir in the minced garlic and continue to sautee for 2-3 minutes making sure they don't burn.
Giet de bouillon erbij en verminder het vuur.
Stir in broth/stock and reduce the heat to low.
Roer de tomatensaus erdoor, de rode chili ringetjes en de helft van de zongedroogde tomaten en laat daarna 10 minuten zacht pruttelen.
Stir in the tomato sauce, red pepper flakes and half of the sun dried tomatoes. Then simmer for 10 minutes stirring it occasionally.
Roer de room en de penne erdoor. 
Stir in heavy cream/half & half  + the penne.
Roer er de gesneden mozzarella door.
Stir in the shredded mozzarella cheese and stir to combine. 
Doe er de frisse spinazie bij en roer alles goed om. Laat zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
Fold in the  fresh baby spinach, combining everything well. Allow to cook until the pasta is ready. 
Doe de mengeling in mooie kom. Werk af met vers gehakte basilicum, de andere helft van de zongedroogde tomaten en geraspte Parmezaanse kaas.
Transfer in a nice bowl. Top with chopped fresh basil, the other half of sun dried tomatoes and shredded Parmesan cheese.

Bon appétit!

 


 

Reacties