Salade caprese of tomaat mozzarella - Salad caprese

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,

Zondag, rustdag. Het weer is aan de zonnige kant, dus tijd om een zonnig gerechtje te maken. Eentje dat iedereen kent. Salade caprese oftewel tomaat mozzarella zoals wij zeggen. Super eenvoudig, maar super lekker. Met een beetje rucola erbij en lekker krokant stokbrood. Wat wil je nog meer!

Een beetje extra informatie :
Insalata caprese ("salade in de stijl van Capri", soms ook Insalata Tricolore genoemd), die in Italiƫ Caprese heet, is een typisch voorgerecht uit de Napolitaanse Italiaanse keuken.
Insalata caprese bestaat uit tomaat en mozzarella, meestal in plakken gesneden, en blaadjes basilicum. De salade wordt overgoten met olijfolie en bestrooid met peper en zout uit de molen. Evenals de pizza Margherita heeft dit gerecht de kleuren van de Italiaanse vlag.


Good evening,
Sunday, a day to relax. The weather is quite sunny, so time to make a sunny dish. One everyone knows. Salad caprese. Super simple but super delicious. With a little rucola and a nice crispy baguette. What more do you want!

A little extra information:
Insalata Caprese ("Capri's Salad", sometimes called "Insalata Tricolore"), called Caprese in Italy, is a typical appetizer from the Neapolitan Italian cuisine.
Insalata caprese consists of tomato and mozzarella, usually cut into slices, and basil leaves. The salad is poured with olive oil and sprinkled with pepper and salt. This dish has the colou
rs of the Italian flag. 

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients
  • 2 bolletjes mozzarella - 2 pieces of mozzarella cheese
  • 2 tomaten - 2 tomatoes
  • handje verse basilicum - some fresh basil
  • rucola - rucola salad
  • olijfolie - olive oil
  • wittewijnazijn - white wine vinegar
  • peper en zout - pepper and salt
  • stokbrood - a crispy baguette

Zo ga je te werk - Instructions

Tomaat en mozzarella in plakjes snijden, leg ze om en om op een bord. Olijfolie, wittewijnazijn, peper & verse basilicum eroverheen en wat rucola erbij… Enjoy your Lunch!

Cut the tomato and mozzarella into slices, put them on a plate alternately. Add some olive oil, white wine vinegar, pepper & fresh basil and some rucola ... Enjoy your lunch!

Bon appĆ©tit! 

 

Reacties