Vogelnestjes in de oven met aardappelpuree - Scotch eggs in the oven with mashed potatoes
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,
Vogelnestjes zijn echt Vlaams culinair erfgoed. Een heerlijke gehaktbal met een eitje van binnen, met daarbij een lekkere tomatensaus en smeuïge aardappelpuree. Ik kocht ze vroeger al eens klaargemaakt die je enkel nog moest opwarmen, maar dat eiwit werd precies rubber en het was toch niet zo lekker.
Ik dacht om ze eens zelf te maken want uiteindelijk is dit a piece of cake.
Good evening,
Scotch eggs are truly Flemish culinary heritage. A delicious meatball with an egg inside, with a tasty tomato sauce and sour mashed potatoes. To make them is really a piece of cake.
Dit zijn de ingrediënten : - These are the ingredients:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Preheat the oven to 180 ° C.
Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook 2 eieren 8 minuten.
Bring some water to the boil and cook 2 eggs for 8 minutes.
Snij de ui fijn en pers het teentje knoflook. Snij de champignons in schijfjes.
Cut the onion and squeeze the garlic. Cut the mushrooms into slices.
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water of stoom ze zoals ik.
Peel the potatoes and cut them into equal pieces. Boil in salted water for 20 minutes or steam them like me.
Meng het gehakt met het resterende ei en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol er per persoon een gehaktbal van.
Pel de hardgekookte eieren. Verpak elk ei in een portie gehakt. Druk het gehakt goed aan en zorg ervoor dat het ei mooi in het midden zit.
Mix the minced meat with the remaining egg and the bread crumbs. Season with nutmeg, pepper and salt. Role 1 meatball per person.
Peel the hard boiled eggs. Put each egg into a meatball. Press the meat well and make sure the egg is in the middle.
Verhit de helft van de olijfolie in een brede pan, en bak de vogelnestjes rondom aan. Leg ze in een ovenschaal. Laat ze 20 minuten verder garen in de oven.
Heat half of the olive oil in a pan and bake the Scotch eggs all around. Put them in an oven dish. Leave them for 20 minutes in the oven.
Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui, knoflook en champignons aan. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
Heat the rest of the olive oil into the pan and bake the finely chopped onion, garlic and mushrooms. Add the Italian herbs.
Voeg na 4 minuten de tomatenblokjes uit blik toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een snuf suiker.
Add the tomato cubes after 4 minutes. Bring to the boil and simmer for 10 minutes. Season with pepper and salt and some sugar.
Snij ondertussen de tomaten in 4, haal de pitjes eruit en snij in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn.
In the meantime cut the tomatoes into 4, get rid of the seeds and cut into thin cubes. Chop the parsley.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en een snufje nootmuskaat toe. Meng goed.
Mash the potatoes. Add the butter, milk, pepper, salt, an egg and a pinch of nutmeg. Mix well.
Voeg vlak voor het serveren de tomatenblokjes en de helft van de fijngehakte peterselie toe aan de saus, roer goed om.
Add the fresh tomato cubes and half of the finely chopped parsley to the sauce just before serving. Stir well.
Halveer de vogelnestjes en serveer met de tomatensaus en de aardappelpuree. Werk af met de rest van de peterselie.
Cut the Scotch eggs in 2 and serve with tomato sauce and mashed potatoes. Top with the rest of the parsley.
English version in red
Goeieavond,
Vogelnestjes zijn echt Vlaams culinair erfgoed. Een heerlijke gehaktbal met een eitje van binnen, met daarbij een lekkere tomatensaus en smeuïge aardappelpuree. Ik kocht ze vroeger al eens klaargemaakt die je enkel nog moest opwarmen, maar dat eiwit werd precies rubber en het was toch niet zo lekker.
Ik dacht om ze eens zelf te maken want uiteindelijk is dit a piece of cake.
Good evening,
Scotch eggs are truly Flemish culinary heritage. A delicious meatball with an egg inside, with a tasty tomato sauce and sour mashed potatoes. To make them is really a piece of cake.
Dit zijn de ingrediënten : - These are the ingredients:
- 3 eieren - 3 eggs
- 2 tomaten - 2 tomatoes
- 1 ui - 1 onion
- 1 teentje knoflook - 1 clove of garlic
- 200 gram champignons - 200 grams of mushrooms
- 10 g krulpeterselie - 10 grams of parsley
- 400 g aardappelen - 400 grams of potatoes
- 300 g gemengd gehakt - 300 grams of minced meat
- 1 el paneermeel - 1 tbsp of bread crumbs
- 1 doos (450 ml) tomatenblokjes - 1 can (450 ml) of tomato cubes
- 1 kl Italiaanse kruiden of oregano en basilicum - 1 tsp of Italian spices or dried oregano and basil
- 1 el boter - 1 tbsp of butter
- 2 el olijfolie - 2 tbsp of olive oil
- 3 el melk - 3 tbsp of milk
- 1 kl suiker - a little bit of sugar
- snufje nootmuskaat - some nutmeg
- peper en zout - pepper and salt
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Preheat the oven to 180 ° C.
Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook 2 eieren 8 minuten.
Bring some water to the boil and cook 2 eggs for 8 minutes.
Snij de ui fijn en pers het teentje knoflook. Snij de champignons in schijfjes.
Cut the onion and squeeze the garlic. Cut the mushrooms into slices.
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water of stoom ze zoals ik.
Peel the potatoes and cut them into equal pieces. Boil in salted water for 20 minutes or steam them like me.
Meng het gehakt met het resterende ei en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol er per persoon een gehaktbal van.
Pel de hardgekookte eieren. Verpak elk ei in een portie gehakt. Druk het gehakt goed aan en zorg ervoor dat het ei mooi in het midden zit.
Mix the minced meat with the remaining egg and the bread crumbs. Season with nutmeg, pepper and salt. Role 1 meatball per person.
Peel the hard boiled eggs. Put each egg into a meatball. Press the meat well and make sure the egg is in the middle.
Verhit de helft van de olijfolie in een brede pan, en bak de vogelnestjes rondom aan. Leg ze in een ovenschaal. Laat ze 20 minuten verder garen in de oven.
Heat half of the olive oil in a pan and bake the Scotch eggs all around. Put them in an oven dish. Leave them for 20 minutes in the oven.
Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui, knoflook en champignons aan. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
Heat the rest of the olive oil into the pan and bake the finely chopped onion, garlic and mushrooms. Add the Italian herbs.
Voeg na 4 minuten de tomatenblokjes uit blik toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een snuf suiker.
Add the tomato cubes after 4 minutes. Bring to the boil and simmer for 10 minutes. Season with pepper and salt and some sugar.
Snij ondertussen de tomaten in 4, haal de pitjes eruit en snij in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn.
In the meantime cut the tomatoes into 4, get rid of the seeds and cut into thin cubes. Chop the parsley.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en een snufje nootmuskaat toe. Meng goed.
Mash the potatoes. Add the butter, milk, pepper, salt, an egg and a pinch of nutmeg. Mix well.
Voeg vlak voor het serveren de tomatenblokjes en de helft van de fijngehakte peterselie toe aan de saus, roer goed om.
Add the fresh tomato cubes and half of the finely chopped parsley to the sauce just before serving. Stir well.
Halveer de vogelnestjes en serveer met de tomatensaus en de aardappelpuree. Werk af met de rest van de peterselie.
Cut the Scotch eggs in 2 and serve with tomato sauce and mashed potatoes. Top with the rest of the parsley.
Bon appétit!
Reacties
Een reactie posten