Witlof en hesp in een krokant jasje van bladerdeeg - Belgian endive and ham in a crispy puff pastry
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,
Witlof in de oven is een Vlaamse klassieker en ik ben er ontzettend fan van. Maar vandaag maak ik dit een beetje anders. Ik ga alles verpakken in een krokant bladerdeegjasje.
Good evening,
Chicory or Belgian endive in the oven is a classic Flemish dish and I love it. But today I make this a bit more special. I'm going to wrap everything in a crispy puff pastry.
Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients
English version in red
Goeieavond,
Witlof in de oven is een Vlaamse klassieker en ik ben er ontzettend fan van. Maar vandaag maak ik dit een beetje anders. Ik ga alles verpakken in een krokant bladerdeegjasje.
Good evening,
Chicory or Belgian endive in the oven is a classic Flemish dish and I love it. But today I make this a bit more special. I'm going to wrap everything in a crispy puff pastry.
Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients
- aardappelen - potatoes
- 300 gr witlof (4 kleine of 2 grote stronken) - 300 grams of Belgian endive
- 4 plakken bladerdeeg - 4 sheets of puff pastry
- 4 plakken kaas - 4 slices of cheese
- 4 plakken ham - 4 slices of ham
- snuf peper en zout - some pepper and salt
- 1 ei - 1 egg
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Pre-heat the oven to 220°.
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook of stoom ze gaar in gezouten water.
Peel the potatoes, cut into pieces and cook or steam them in salted water.
Gebruik je vrij dikke stronken witlof, snijd deze dan een keer doormidden zodat er 4 stukken ontstaan. Breng een pan water aan de kook en kook het witlof 5 minuutjes voor.
If you use thick stumps of chicory, cut them in half so you get 4 pieces. Bring water to the boil and cook the chicory for 5 minutes.
Giet vervolgens af en knijp de stronken goed uit en dep ze daarna droog. Bestrooi het witlof met een snuifje peper en zout.
Then drain them, squeeze well and dry them with some tissue. Season with a pinch of pepper and salt.
Rol de plakken bladerdeeg iets uit. Wikkel het witlof in een plakje ham en vervolgens in een plak kaas.
Roll out the sheets of puff pastry. Wrap the chicory or Belgian endive in a slice of ham and then in a slice of cheese.
Wikkel dit dan in de plak bladerdeeg en druk de naden goed op elkaar. De uiteinden kun je iets dicht drukken maar niet helemaal sluiten. Leg de witlofpakketjes op een bakplaat met bakpapier met de naad naar beneden.
Then wrap it in the sheet of puff pastry and put the seams well together. The ends can be pressed but not completely closed. Place the chicory packs on a baking sheet covered with baking paper with the seams down.
Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee.
Whisk the egg and top the packages with it.
Bak de pakketjes 20 minuten mooi bruin en krokant. Lekker met wat aardappelpuree of een salade.
Bake the packages brown and crispy in 20 minutes. Enjoy with some mashed potatoes or a salad.
Maak ondertussen de puree door wat melk en boter toe te voegen, het resterende ei, muskaatnoot en peper en zout.
Meanwhile, make the puree by adding milk and butter, the remaining egg, nutmeg and pepper and salt.
Reacties
Een reactie posten