Zeetong met kurkuma en een slaatje van tomaten, peterselie, koriander en nootjes - Sole with turmeric (kurkuma) and a salad of tomatoes, parsley, coriander and nuts

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,

De verse zeetong stond in promotie en ik heb net een nieuwe antikleefpan gekocht, dus..... die wou ik eens uittesten. Vandaag maakte ik zeetong met kurkuma, verse frietjes en een fris slaatje van tomaten.

Good evening,
The fresh sole was in promotion and I just bought a new non-stick pan, so ..... I wanted to test it. Today I made sole with turmeric (kurkuma), fresh fries and a salad of tomatoes.

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients
  • 2 verse zeetongen - 2 fresh soles
  • aardappelen voor de frietjes - potatoes for the French fries
  • 1 el kurkuma - 1 tbsp of turmeric (kurkuma) 
  • 50 gram boter - 50 grams of butter
  • 150 gram tomaten - 150 grams of tomatoes
  • 2 lente-uitjes - 2 spring onions
  • 1 teentje knoflook - 1 clove of garlic
  • 1 el verse, gehakte platte peterselie - 1 tbsp of fresh, chopped parsley
  • 1 el verse, gehakte koriander - 1 tbsp of fresh chopped coriander
  • 25 gram gehakte walnoten - 25 grams of chopped walnuts
  • 3 el olijfolie - 3 tbsp of olive oil
  • 1,5 el witte wijnazijn - 1,5 tbsp of white wine vinager
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Begin met de aardappelen te schillen en er frietjes van te snijden. Spoel ze goed af, droog ze af en bak ze voor de eerste keer 6 minuten op 140°. Ik gebruik altijd bintjes omdat ik vind dat dat de krokantste frietjes zijn.

Peel the potatoes and cut into fries. Rinse well, dry off and fry them for the first time at 140° for 6 minutes. 

Snij de tomaten in kleinere stukken, de lente-uitjes in ringetjes en de knoflook fijn. Hak de peterselie, de koriander en de walnoten.

Cut the tomatoes, the spring onions and garlic into small pieces. Chop the parsley, the coriander and the walnuts.
Doe alles in een kom en voeg er de olijfolie en witte wijnazijn aan toe, samen met wat peper en zout. Meng goed.
Put everything in a bowl and add the olive oil and white wine vinegar together with some pepper and salt. Mix well.
Spoel de zeetongen even onder koud water, kijk goed of alle ingewanden eruit zijn en dep droog. Kruid met peper en zout, maar ook met kurkuma. Dit geeft een heerlijk aroma en een mooie gele kleur. En het is bovendien ook nog eens zeer gezond.

Rinse the sole under cold water and dry off with a tissue. Season with pepper and salt, but also with turmeric (kurkuma). This gives a delicious aroma and a beautiful yellow color. And it is also very healthy.
Smelt 50 gram boter in een antikleefpan en bak de zeetongen 3 minuten aan elke kant.
Melt 50 grams of butter in an anti-stick pan and bake the sole for 3 minutes on each side.
Bak ondertussen de frietjes voor de 2e keer op 180° tot ze goudbruin zijn.
In the meantime, bake the French fries for the 2nd time at 180 ° until they are golden brown.



Bon appƩtit!




Reacties