Courgettesoep met boursin - Zucchini soup with boursin cheese

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,

Voor velen is het waarschijnlijk te warm om soep te eten, maar ik lust altijd wel een bordje.
Ik maakte een heerlijke romige courgettesoep met boursin.

Good evening,
For many it is probably too hot to eat soup, but I always like a bowl.
I made a delicious creamy zucchini soup with boursin.

Dit zijn de ingrediĆ«nten - These are the ingredients
  • 2 courgetten - 2 zucchini
  • 1 ui - 1 onion
  • 2 teentjes look - 2 cloves of garlic
  • 1 liter kippen- (groenten-)bouillon - 1 liter of chicken or vegetable stock
  • 1 pakje boursin (150 gram) - 1 pack of boursin cheese (150 grams)
  • boter / olijfolie - butter / olive oil
  • peper en zout - pepper and salt
  • bieslook voor de afwerking - finely chopped chives as a garnish
Zo ga je te werk - Instructions

Snij de courgette in blokjes, snipper de ui en de teentjes look.
Cut the zucchini into cubes, finely chop the onion and the cloves of garlic.
Bak de uien in een klont boter met een scheutje olijfolie lichtbruin. Niet te bruin want dat smaakt niet lekker.
Bake the onions in some butter and some olive oil. Not too brown because that does not taste good.
Voeg de courgetteblokjes toe en bak 5 minuten mee. Doe daarna de knoflook erbij.
Add the zucchini cubes and bake for 5 minutes. Then add the garlic.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat het zachtjes ongeveer 10 minuten koken.
Add the stock and bring to the boil. Let it gently boil for about 10 minutes.
Haal de pan van het vuur, voeg de boursin toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
Take the pan off the heat, add the boursin and mix the soup with a bar mixer or in a blender.
Season with pepper and salt.

Schep de soep in warme borden of kommen en garneer met fijn gesneden bieslook.
Serve the soup into hot bowls and garnish with finely chopped chives.


Bon appƩtit!















Reacties