Pangasius in folie met garnalen en kruidenboter - Pangasius in foil with shrimps and garlic butter

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Goeieavond,

Het is weer eens tijd voor vis. Ik had een receptje gevonden met kabeljauw maar toen ik in de winkel was, was er geen. Ik heb de kabeljauw vervangen door pangasius. Even lekker en stukken goedkoper. Ik verzeker je, dit is een superlekker recept!!

Good evening,
It's time for fish again. I had found a recipe with cod but when I was at the store the cod was sold out. I have replaced the cod by pangasius. As delicious as cod but a lot cheaper.
I assure you, this is a super delicious recipe!!

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2)
  • 400 gr pangasius of kabeljauw - 400 gr of pangasius or cod
  • 50 gr garnalen - 50 gr of shrimps
  • 1 lente-uitje - 1 spring onion
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie - 1 tbsp of chopped parsley
  • zout, peper - salt, pepper
  • 1/2 glas droge witte wijn - 1/2 glass of dry white wine
  • 2 plakjes kruidenboter (liefst zelfgemaakt) - 2 slices of garlic butter (selfmade)
  • olie om de folie in te smeren - oil to grease the foil
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Preheat the oven to 200 degrees.

Maak het lente-uitje schoon en snij het in hele dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn.
Clean the spring onion and cut into thin rings. Chop the parsley.
Neem 2 flinke (dubbele) stukken aluminiumfolie.
Bestrijk de aluminiumfolie met wat olie. Leg op elk stuk folie een stuk pangasius. Strooi weinig en peper zout over de vis. 
Take 2 large (double) pieces of foil. Grease the foil with some oil. Put a piece of pangasius on each piece of foil. Season with salt and pepper.
Verdeel de garnalen, de lente-uitjes en de peterselie over de vis. 
Divide the shrimps, spring onions and parsley on the fish.
Doe er een klein scheutje witte wijn en een plakje kruidenboter op. 
Add some white wine and a slice of garlic butter.
Vouw de pakketjes ruim, maar goed dicht. 
Fold the packages well.
Zet de pakketjes in het midden van de oven. Na 20 minuten is de vis klaar. Serveer met gekookte aardappelen en sla.
Put the packages in the middle of the oven. After 15 - 20 minutes the fish is ready. Serve with boiled potatoes and lettuce.


Bon appƩtit!





Reacties