Tomatensalsa - Tomato salsa

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Goeiemiddag,

Het zomers weertje blijft aanhouden, dus tijd om de BBQ weer aan te steken. Als side dish maakte ik een tomatensalsa met verse kruiden en een aardappelsalade.

Good afternoon,
Summertime continues, so time to put the BBQ back on. As a side dish I made a tomato salsa with fresh herbs and a potato salad.

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients

  • 3 rijpe tomaten - 3 ripe tomatoes
  • 1 ajuin - 1 onion
  • verse kruiden (bieslook, peterselie, munt, basilicum, oregano) - fresh herbs (chives, parsley, mint, basil, oregano)
  • olijfolie - olive oil
  • balsamico azijn - balsamic vinegar
  • peper en zout - pepper and salt
  • gekookte aardappelen - boiled potatoes
  • mayonnaise - mayonnaise
  • 2 teentjes look - 2 cloves of garlic 
  • sla - lettuce
  • vlees voor op de BBQ - BBQ meat
Zo ga je te werk - Instructions

Snij de tomaten in stukjes. Snipper de ui en doe de helft erbij. Snij alle kruiden fijn en voeg toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie en balsamico azijn.

Cut the tomatoes into pieces. Cut the onion and add half. Finely chop all herbs and add. Season with pepper and salt and sprinkle with olive oil and balsamic vinegar.

Doe de andere helft van de ui bij de aardappelen. Voeg er fijngesneden bieslook en peterselie bij, kruid met peper en zout en meng er wat mayonnaise onder.

Add the other half of the onion to the potatoes. Add chopped chives and parsley, season with pepper and salt and mix some mayonnaise.

Was de sla, kruid met peper en zout. Ik heb er niets bijgedaan van dressing, omdat ik mijn tomatensalsa er doorheen mengde op mijn bord.

Wash the lettuce, season with pepper and salt. I did not use any dressing because I mixed it with my tomato salsa on my plate.

Bak uw vlees op de BBQ en zet alles op tafel met bijhorende sausjes. Ik maakte ook een looksausje door 2 teentjes look in wat mayonnaise uit te persen.

Bake your meat on the BBQ and put everything on the table with the sauces you like. I also made a garlic sauce by squeezing 2 cloves of garlic into some mayonnaise.



Bon appƩtit!











Reacties