Turkse lekkernijen - Turkish food

Follow my blog with Bloglovin
English version in red


Goeieavond,

Gisteren teruggekomen van onze weekje vakantie in Side Turkije. Het was gewoonweg zalig. Heel mooie streek, veel gezien, genoten van de zon en de Turkse gastvrijheid. En natuurlijk ook volop genoten van de Turkse keuken.

Ik had jullie beloofd tijdens mijn vakantie om af en toe wat foto's te sturen van het Turkse eten, maar helaas is dat niet gelukt vanwege de slechte internetverbinding. Vandaar nu wat sfeerfoto's.

De Turkse keuken is erg gevarieerd en wordt tot de meest verscheidenheid van de wereld gerekend.
Een typisch Turks diner begint met soep, gevolgd door een gerecht met groente en vlees, meestal met rijst van bulgur en salade en / of cacık (bereid met yoghurt, komkommer gekruid met knoflook en gedroogde munt). Sommige traditionele Turkse gerechten, vooral kofte, döner, kokoreç, börek en gözleme worden als fastfood gegeten in restaurants.

Mezze

Mezze zijn onmisbaar tijdens een avondje uit. Mezze zijn een selectie van hapjes bij rakı, oorspronkelijk bedoeld als voorgerecht. Vooral in de zomer houden de meeste mensen het bij de mezze. Behalve olijfolie, kaas en turşu zijn de volgende mezze populair:

  • Acılı ezme - Pittige, fijne gehakte tomaten met ui en kruiden
  • Patlıcan Ezmesi - Aubergine Salade
  • Barbunya pilaki - borlotti bonen gekookt met knoflook, tomatenpuree, winterpeen en olijfolie
  • Cacık - Yoghurt Met Komkommer, Knoflook En Gedroogde Munt
  • Fava - fava bonenpuree
  • Humus - Koude Puree Van Kikkererwten
  • Kalamar - calamaris
  • Köfte - gekruide gehaktballetjes
  • Piyaz - witte bonensalade met ui en azijn
  • Sarma-gevulde wijnbladeren
  • Sigara Böreği - Met Kaas Gevulde Deegrolletjes


Good evening,
Yesterday we came back from our holiday in Side Turkey. It was wonderful. Very beautiful region, a lot of sight-seeing, enjoying the sun and Turkish hospitality. And of course, enjoying the Turkish cuisine.
I had promised you to occasionally send some photos of Turkish food during my holiday, but unfortunately I did not succeed because of the poor internet connection. Hence some splendid photos.

Turkish cuisine is very varied and is considered to be the most versatile in the world.
A typical Turkish dinner starts with soup followed by a dish of vegetables and meat, mostly with rice or bulgur and salad and / or cacık (prepared with yogurt, cucumber spiced with garlic and dried mint). Some traditional Turkish dishes, especially köfte, döner, kokoreç, börek and gözleme are eaten as fast food in restaurants

Mezze
Mezze are indispensable during an evening out. Mezze are a selection of snacks at Rakı, originally intended as an appetizer. Especially in the summer, however, most people love the meze. In addition to olive oil, cheese and turşu, the following are very popular:
  • Acılı ezme - spicy, finely chopped tomatoes with onion and herbs
  • Patlıcan ezmesi - eggplant salad
  • Barbunya pilaki - borlotti beans cooked with garlic, tomato puree, winter pine and olive oil
  • Cacık - yogurt with cucumber, garlic and dried mint
  • Fava - fava bean puree
  • Humus - cold puree of chickpeas
  • Kalamar - calamaris
  • Köfte - spiced meatballs
  • Piyaz - white beans salad with onion and vinegar
  • Sarma - filled wine leaves
  • Sigara böreği - cheese-filled rolling rolls









Traditionele Turkse hoofdgerechten zijn bijvoorbeeld: (helaas geen foto's)
  • Balik izgara is gegrilde vis in verschillende variaties.
  • Biber dolmasi zijn gevulde paprika's met rijst en gehakt.
  • Cerkes tavugu is een kipsalade met walnoten.
  • Ic pilav is Turkse zoete rijst vaak met rozijnen en pijnboompitten.
  • Kuzu tandir komt uit de oven.
  • Sis kebab zijn sappige stukjes lamsvlees, geroosterd met paprika, tomaat en ui.

Traditional Turkish main courses include: (unfortunately no pictures)
  • Balik izgara is grilled fish in different varieties.
  • Biber dolmasi are stuffed peppers with rice and minced meat.
  • Cerkes tavugu is a chicken salad with walnuts.
  • Ic pilav is Turkish sweet rice often with raisins and pine nuts.
  • Kuzu tandir is lamb from the oven.
  • Sis kebab are juicy pieces of lamb, roasted with paprika, tomato and onion.

Een enorme variatie aan salades met verse kruiden
A huge variety of salads with fresh herbs







Nagerechten

Turkse nagerechten van toetjes zijn vaak zoet van smaak. Er wordt ook veel vers fruit gegeten zoals meloen, druiven en perziken.
  • Baklava is een flinterdun gevulddeeg met walnoten van pistache.
  • Halva van Helva is Turkse honing in blokjes met bv. Kokos, sesamzaad van amandelen.
  • Kabab tatlisi is pompoen in suiker gekookt met geschaafde noten.
  • Kaymakli cevizli mus is banaan met walnoten en kamer.
  • Muhallebi is een soort Turkse pudding met melk en rijstmeel.
Desserts
Turkish desserts or snacks are often very sweet. A lot of fresh fruit is also eaten, such as melon, grapes and peaches.
  • Baklava is a flatter-thin filled dough with walnuts or pistachio.
  • Half of Hellva is Turkish honey in cubes with coconut, sesame seeds or almonds.
  • Kabab tatlisi is pumpkin sugar cooked with shaved nuts.
  • Kaymakli cevizli mus is banana with walnuts and cream.
  • Muhallebi is a kind of Turkish pudding with milk and rice flour.





De nationale Turkse drank is u, deze wordt vaak geserveerd in een smal glaasje en kan met of zonder suiker gedronken worden en vaak wordt het ook aangelengd met water.
Turkse koffie is vrij sterk en meestal krijgen men er een glas water bij. Onder in het kopje is koffiedik dus de kop wordt nooit helemaal leeg gedronken.

The national Turkish drink is tea, it is often served in a narrow glass and can be drunk with or without sugar and it is often also mixed with water.
Turkish coffee is quite strong and usually you get a glass of water. Bottom of the cup is coffee grit, so the cup is never completely drunk.




Bon appétit!
















Reacties