Gebakken scampi met look - Garlicked baked shrimps

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Goeieavond,

Ook ik weet het soms niet meer wat ik moet klaarmaken. Na wat zoekwerk op het internet vond ik dit. Dit heerlijke scampi recept neemt slechts een half uurtje in beslag, en het is vol van de BESTE look, citroen en boter smaken.

Good evening,
Even I sometimes do not know what to prepare. After I did some research on the internet, I found this.
This delicious Garlicky Baked Shrimp recipe only takes about 30 minutes to make, and it’s full of the BEST garlicky, lemony, buttery flavors.

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2p)
  • 500 gram scampi, gepeld en ontdarmd - 50 grams raw shrimps, peeled and de-veined
  • 6 teentjes knoflook, fijngesneden - 6 cloves of garlic, peeled and minced
  • 3 eetlepels witte wijn - 3 tablespoons of white wine
  • Zout en peper - salt and freshly-ground black pepper
  • 4 eetlepels gesmolten boter - 4 tablespoons of melted butter
  • 50 gram Panko - 50 grams of Panko bread crumbs
  • 1-2 eetlepels vers citroensap - 1-2 tablespoons of freshly-squeezed lemon juice
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden - 2 tablespoons of fresh parsley, chopped
Zo ga je te werk - Instructions

Serieus, dit recept kon echt niet makkelijker zijn.
Seriously, this recipe truly couldn’t be easier.

Verwarm de oven voor op 220°.
Pre-heat the oven to 220°.

Meng gewoon een hoop rauwe garnalen met wat witte wijn en veel fijngesneden verse knoflook.
Just toss a bunch of raw shrimps with some white wine and lots of chopped fresh garlic.
Meng dan een beetje gesmolten boter en panko voor een knapperige topping.
Then mix up some melted butter and panko for a crispy topping.
Doe de garnalen in een gelijkmatige laag in een ovenschaal, doe er wat peper en zout op en bestrooi ze gelijkmatig met het Panko-mengsel
Spread the shrimps out in an even layer in a baking dish, season with pepper and salt and sprinkle it evenly with the Panko mixture.

Bak ze ongeveer 7 minuten in het midden van de oven, schakel dan over naar de grill en laat de Panko een gouden korstje krijgen.
Bake it up for about 7 minutes in the middle of the oven, then switch over to the broiler and let the Panko get a little extra golden and crispy.

Werk af met wat citroensap en fijngesneden peterselie.
Finish with some lemon juice and finely sliced parsley.
Serveer met een lekkere salade en stokbrood.
Serve with a nice salad and some French bread.


Bon appƩtit!




Reacties