Gegratineerde aspergerolletjes met ham - Gratinated asparagus rolls with ham

English version in red
Goeieavond,

Het is alweer eventjes geleden dat ik iets heb gemaakt met asperges. Vandaag koos ik voor gegratineerde asperges met ham, gewikkeld in een lasagnevelletje.

Good evening,
It has been a while since I made something with asparagus. Today I chose for gratinated asparagus with ham wrapped in a lasagna sheet.

Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (2p)
  • 1 bussel witte asperges  - 1 bundle of white asparagus
  • 4 plakjes gekookte ham - 4 slices of cooked ham
  • 4 lasagnevellen - 4 sheets of lasagna
  • 40 g waterkers - 40 g watercress
  • 1/2 ui - 1/2 onion
  • 100 ml witte wijn - 100 ml white wine
  • 50 ml room - 50 ml cream
  • 1 eidooier  - 1 egg yolk
  • 20 g geraspte parmezaan - 20 g grated Parmesan cheese
  • 1,5 el olijfolie - 1,5 tbsp olive oil
  • 1/2 kl zwarte peperkorrels  - 1/2 tsp black peppercorns
  • nootmuskaat  - nut megg
  • peper  - pepper
  • zout - salt
Zo ga je te werk - Instructions

Kook de lasagnevellen voor in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

Boil the sheets of lasagna in salted water, according to the instructions on the package. Pour off, hold them under cold running water and drain well.
Schil de asperges en breek onderaan de eindjes af. 
Peel the asparagus and break down at the ends.
Pel de ui, snipper 'm fijn en doe 'm met de peperkorrels en witte wijn in een kookpan. Breng aan de kook.

Peel the onion, chop it and put it together with the peppercorns and white wine in a cooking pan. Bring to boil.
Leg de asperges in een stoommandje, zet het boven de vloeistof, zet het deksel erop en laat 15 minuten stomen. Laat een beetje afkoelen en giet de vloeistof door een zeef.

Put the asparagus in a steam bowl, place it above the liquid, put on the lid and allow for 15 minutes to steam. Let it cool down a bit and pour the liquid through a sieve.
Verwarm de oven voor op grillfunctie. Vet 2 individuele ovenschaaltjes in met olie. Rol telkens 3 à 4 asperges in een plakje ham en een lasagnevel. Leg in elk schaaltje 2 aspergerolletjes, met de naad naar onderen.

Preheat the oven on grill function. Grease 2 individual oven dishes with oil. Wrap 3 to 4 asparagus in a slice of ham and a sheet of lasagna. Put in each dish 2 asparagus rolls, with the seam to the bottom.


Maak de waterkers schoon. Mix hem fijn met het kookvocht en de room. Roer de eidooiers en de parmezaan erdoor en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Clean the watercress. Mix well with the cooking fluid and the cream. Stir the egg yolk and parmesan and season with nut megg, pepper and salt.

Overgiet de rolletjes met de saus en laat enkele minuten gratineren in de oven.
Pour the sauce on top of the rolls and gratinate for a few minutes in the oven.

Bon appétit!


Reacties