Kip in mosterdsaus - Chicken in mustard sauce

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,

Bij dit recept verwijs ik naar een recept van Julia Child, nl. konijn in mosterdsaus. Ik heb er een variant opgemaakt.... kip in mosterdsaus met bruine rijst.

Good evening,
In this recipe I refer to a recipe made by Julia Child, namely, rabbit in mustard sauce. 
I made a variant .... chicken in mustard sauce with brown rice.

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2p)
  • 2 kipfilets, in blokjes - 2 chicken fillets, cut into cubes
  • bloem - flour
  • olijfolie - olive oil
  • 125 ml droge, witte wijn - 125 ml of dry white wine
  • 200 ml kippenbouillon - 200 ml chicken stock
  • 1 teen knoflook, fijngehakt - 1 clove of garlic, minced
  • 1 kleine tl tijm, of 4 takjes vers - 1 tsp of thyme or 4 sprigs of fresh thyme
  • 125 ml room - 125 ml of cream
  • 2 el Dijon mosterd - 2 tbsp of Dijon mustard
  • 2 el grove mosterd - 2 tbsp of whole grain mustard
  • peper en zout  - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Snij de kipfilets in blokjes en hak het teentje look fijn.
Cut the chicken fillets into cubes and chop the clove of garlic.
Kruid de kippenblokjes met peper en zout en wentel ze in de bloem, zodat ze rondom bedekt zijn. 
Season the chicken cubes with salt and pepper and turn them into the flour so that they are covered around.
Bak de kip rondom bruin en gaar, maar probeer ze zo min mogelijk te draaien; gewoon eerst aan de ene kant bakken en dan omdraaien. Haal de kip uit de pan en houd apart.
Bake the chicken cubes brown, but try to turn them as little as possible; Just bake first on one side and then turn around. Remove the chicken from the pan and keep it apart.
Schenk de wijn en bouillon in de pan. Voeg de knoflook en tijm toe en laat dit tot ongeveer 100 ml inkoken. 
Pour the wine and stock into the pan. Add the garlic and thyme and allow it to reduce to about 100 ml.
Voeg dan de room toe en roer het glad. Meng er de twee mosterdsoorten ook door en breng op smaak met zout en peper. 
Then add the cream and stir it smoothly. Mix the two mustard types as well and season with salt and pepper if necessary. 
Voeg daarna de kip weer toe. Laat dit nog enkele minuten doorwarmen.
Then add the chicken again. Let it warm for a few minutes.
Serveer met bruine rijst.
Serve with brown rice.


Bon appƩtit!



Reacties