Kip uit de oven met een kaaskorstje - Chicken ovendish with cheezy crust

English version in red
Goeieavond,
Vandaag gekozen voor een gemakkelijke ovenschotel met kip. Ik heb er spaghetti bij geserveerd.

Good evening,
Today I chose an easy ovendish with chicken. I served it with spaghetti.

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 500 g ontbeende kippenbouten - 500 g chicken drumsticks without bones
  • 1 ui in halve ringen - 1 onion cut in rings
  • 1 rode paprika in halve ringen - 1 red bell pepper cut in rings
  • 400 g tomatenstukjes - 400 g tomato pieces
  • 2 teentjes gehakte knoflook - 2 cloves of garlic, chopped
  • 125 g geraspte jonge kaas - 125 g grated cheese
  • 125 ml room - 125 ml cream
  • 15 g boter - 15 g butter
  • 2 el olijfolie - 2 tbsp olive oil
  • 125 ml water - 125 ml water
  • 1 blokje groentebouillon - 1 cube vegetable stock
  • 1 el Italiaanse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn, salie) - 1 tbsp Italian herbs (thyme, oregano, rosemary, sage)
  • 1 tl nootmuskaat - 1 tsp nut meg
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 200°C.
Preheat oven to 200 ° C.

Snij de ui en paprika in ringen en hak de look fijn.
Cut the onion and bell pepper in rings and chop the garlic.
Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper. Verhit de olie en boter en bak de kipfilets kort aan. 
Season the chicken drumsticks with some salt and pepper. Heat the oil and butter and just brown the meat on both sides.
Leg ze hierna in een ovenschaal en bak in dezelfde pan de uien tot ze zacht zijn. Verdeel de uien over de kipfilets. 
Place them in an oven dish and bake the onions in the same pan until they are soft. Divide the onions over the chicken.
Bak daarna de paprika ringen even aan verdeel ook deze over de kipfilets.
Then bake the paprika rings and divide them over the chicken.
Fruit de knoflook kort aan en voeg dan het water en de tomatenstukjes toe. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, het verkruimeld bouillon blokje, peper, nootmuskaat en een mespuntje zout. Voeg de room toe en laat de saus ca. 5 min. inkoken. Giet de saus over de kipfilets, dek de schaal af met aluminium folie en bak de ovenschotel ca. 30 min. in de voorverwarmde oven.

Briefly fry the garlic and add the water and the tomato pieces. Spice up with the Italian herbs, the crumbled vegetable stock cube, pepper, nutmeg and a some salt. Add the cream and cook the sauce for about 5 minutes. Pour the sauce over the chicken, cover the bowl with foil and bake the oven dish for about 30 minutes in the preheated oven.
Verwijder de aluminium folie, strooi de kaas erover en laat nog een paar minuten grillen tot een goudbruin korstje.
Remove the foil, sprinkle the cheese over it and let it grill till you have a golden brown cheezy crust.

Bon appétit!


Reacties