Klassieke steak tartare - Classic steak tartare

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Goeieavond,
Tijd voor een klassieke steak tartare. Niet veel werk en super lekker.

Good evening,
Time for a classic steak tartare. Very little work and super tasty.

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2p)
  • 400 gram amĆ©ricain prĆ©parĆ© (rund) - 400 grams of prepared filet americain (beef)
  • kleine augurkjes - small pickles
  • zoetzure ajuintjes - pickled onions
  • rucola - rocket salad
  • witlof - Belgian endive
  • kleine tomaatjes - cherry tomatoes
  • lente-ui - spring onion
  • 2 teentjes knoflook - 2 cloves of garlic
  • olijfolie en wittewijnazijn - olive oil and white wine vinegar
  • voorgebakken frietjes - pre-baked fries
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Voor de sla snij je het witlof in reepjes, de lente-ui in ringetjes, de tomaatjes in de helft en de look fijn. Doe de sla in een kom en meng alle ingrediƫnten door elkaar. Kruid met wat zout en besprenkel met olijfolie en wittewijnazijn.

For the salad cut the Belgian endive in strips, spring onions in rings, tomatoes in half and the cloves of garlic in small pieces. Put the salad in a bowl and mix all the ingredients together. Season with some salt and sprinkle with olive oil and white wine vinegar.
Doe de amƩricain prƩparƩ in een ring op een bord (oogt mooi) en garneer met wat lente-ui, augurkjes en zoetzure uitjes.
Spoon the filet amƩricain in a ring on a plate (looks beautiful) and garnish with some onions, pickles and pickled onions.

Bak de frietjes, dresseer alles op een bord en klaar.
Bake the fries, dress everything on a plate and ready to eat.


Bon appƩtit!



Reacties