Minestrone

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeiemiddag,

Gisteren maakte ik ratatouille (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/07/rosbief-met-ratatouille-en.html). Ik had dus nog veel groenten over. Dat bracht mij op het idee om er een minestrone van te maken. Een echte klassieker.

Good afternoon,
Yesterday I made ratatouille ((http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/07/rosbief-met-ratatouille-en.html). So I still had a lot of vegetables left. So I thought.... why nog make a minestrone. 
A real classic dish.

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients
  • 1 ui - 1 onion
  • 3/4 aubergine in kleine blokjes - 3/4 egg plant in small cubes
  • 3/4 courgette in kleine blokjes - 3/4 zucchini in small cubes
  • 3/4 rode paprika in kleine blokjes - 3/4 red bell pepper in small cubes
  • 3/4 gele paprika in kleine blokjes - 3/4 yellow bell pepper in small cubes
  • 1 stronkje witlof in kleine stukjes - 1 stalk of Belgian endive
  • enkele lente-uitjes in fijne ringetjes - some spring onions in fine slices
  • een handjevol diepvrieserwtjes - a handful of frozen pees
  • 1 grote aardappel in kleine blokjes - 1 big potato in small cubes
  • 1-2 tomaten of doos tomatenblokjes - 1 or 2 tomatoes in small cubes or a can
  • 1 doosje tomatenpuree - 1 tin of tomato puree
  • halve bussel peterselie, fijngesneden - half a bunch of parsley, finely chopped
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd - 2 cloves of garlic, finely chopped
  • verse tijm - fresh thyme
  • peper en zout - pepper and salt
  • 2 liter groenten- of kippenbouillon - 2 liters of vegetable or chicken stock
  • een beetje pasta of vermicelli - a bit of pasta or vermicelli
Zo ga je te werk - Instructions

Snij alle groentjes heel fijn (mirepoix). Ik heb hiervoor mijn Nicer Dicer Plus gebruikt. Super snel en als resultaat allemaal groentjes van dezelfde grootte.

Cut all vegetables very small (mirepoix).I have used my Nicer Dicer Plus for this. Super fast and as a result all vegetables cubes of the same size.


Stoof alle groentjes aan in een klontje boter. Voeg er de tomatenpuree bij en laat even meestoven. Doe er dan de tomaten bij.

Cook all the vegetables in a lump of butter. Add the tomato puree and let it simmer for a while, while stirring. Add the tomatoes.
Giet er de bouillon bij en doe er de pasta of vermicelli bij en laat 15 Ć  20 minuten koken.
Add the stock and the pasta or vermicelli and cook for about 15 to 20 minutes.
Werk af met de fijngesneden peterselie.
Finish with the chopped parsley.


Bon appĆ©tit! 



Reacties