Olijven met gehakt en tomaten - olives with minced meat and tomatoes
English version in red
Goeieavond,
Vandaag heb ik een gerechtje uitgeprobeerd à la Pascale Naessens. Olijven met gehakt en tomaten. Ik heb er bruine rijst bij geserveerd.
Good evening,
Today I tried a dish à la Pascale Naessens. Olives with minced meat and tomatoes. I have served it with brown rice.
Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (2p)
Versnipper de bieslook, de bladpeterselie en de olijven. Meng die onder het gehakt. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout. Kneed goed. Maak 4 gehaktballen en leg ze naast de tomaten.
Geef de tomaten bovenaan een inkerving van 1 centimeter en stop er een takje rozemarijn in. Snijd de limoen in partjes en leg hem tussen het gehakt en de tomaten. Giet een beetje olijfolie over de tomaten en kruid ze met peper en zout.
Goeieavond,
Vandaag heb ik een gerechtje uitgeprobeerd à la Pascale Naessens. Olijven met gehakt en tomaten. Ik heb er bruine rijst bij geserveerd.
Good evening,
Today I tried a dish à la Pascale Naessens. Olives with minced meat and tomatoes. I have served it with brown rice.
Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (2p)
- 100 g olijven, ontpit - 100 g of olives, without pit
- 400 g gehakt - 400 g minced meat
- 2 tomaten - 2 tomatoes
- 20 g bieslook - 20 g chives
- 20 g bladpeterselie - 20 g parsley
- 2 takjes rozemarijn - 2 sprigs of rosemary
- 2 eetlepels mosterd (milde) - 2 tbsp mustard (mild)
- limoen - lime
Verwarm de oven voor op 180°
Preheat the oven to 180°.
Ontvel de tomaten: snijd een ondiepe inkerving onderaan in de tomaat en leg ze 1 minuut in kokend water. Het vel begint op te krullen en op die manier kun je het gemakkelijk verwijderen. Leg de ontvelde tomaten met de bolle kant naar boven in een vuurvaste schaal.
Peel the tomatoes: Cut a cross at the bottom of the tomato and put them in boiling water for 1 minute. The skin begins to curl and you can easily remove it. Place the peeled tomatoes with the round side up in an oven dish.
Versnipper de bieslook, de bladpeterselie en de olijven. Meng die onder het gehakt. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout. Kneed goed. Maak 4 gehaktballen en leg ze naast de tomaten.
Shred the chives, the parsley and the olives. Mix it under the minced meat. Add the mustard and season with pepper and salt. Mix well. Make 4 meatballs and place them next to the tomatoes.
Geef de tomaten bovenaan een inkerving van 1 centimeter en stop er een takje rozemarijn in. Snijd de limoen in partjes en leg hem tussen het gehakt en de tomaten. Giet een beetje olijfolie over de tomaten en kruid ze met peper en zout.
Make a cut of 1 centimeter into the tomatoes and insert a sprig of rosemary. Cut the lime into pieces and put them between the minced meat and the tomatoes. Pour a little olive oil over the tomatoes and season with pepper and salt.
Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Strooi er vlak voor het opdienen eventueel nog wat gehakte olijven over.
Put in a preheated oven at 180 ° C for 30 minutes. Sprinkle some chopped olives on top just before serving.
Reacties
Een reactie posten