Oostends vispannetje - Fish stew from Ostend (Belgian coastal city)
English version in red
Goeieavond,
Een klassieker van formaat : het Oostends vispannetje! Aan de slag zou ik zeggen....
Good evening,
A classic Belgian dish: fish stew from Ostend (a Belgian coastal city)! Let's get started ....
Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients
Goeieavond,
Een klassieker van formaat : het Oostends vispannetje! Aan de slag zou ik zeggen....
Good evening,
A classic Belgian dish: fish stew from Ostend (a Belgian coastal city)! Let's get started ....
Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients
- 2 grote wortelen - 2 big carrots
- 2 preiwitten - 2 leek whites
- 225 g kabeljauwfilet - 225 g cod
- 225 g zalmfilet - 225 g salmon
- 225 g pangasiusfilet - 225 g pangasius
- 100 g garnalen - 100 g shrimps
- 3/4 blokje visbouillon - 3/4 cube fish stock
- 75 ml witte wijn - 75 ml white wine
- 200 ml room - 200 ml cream
- 600 g bloemige aardappelen - 600 g potatoes
- melk - milk
- 75 g parmesan - 75 g parmesan cheese
- boter - some butter
- nootmuskaat - nut megg
- peper - pepper
- zout - salt
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.
Snij de wortelen en prei in fijne julienne.
Cut the carrots and leek whites in a nice julienne (long small strips)
Fruit aan en kruid met peper en zout.
Cook a little while in some butter and season with pepper and salt.
Blus met de witte wijn, voeg het verkruimelde visbouillonblokje en 100 ml water toe. Voeg de room toe en roer om. Laat zachtjes pruttelen tot de wortel beetgaar is.
Add in the white wine and the crumbled fish stock cube and 100 ml water. Add the cream and stir. Let it simmer till the vegetables are soft.
Snij de vis in gelijke stukken. Kruid met peper en zout.
Cut the fish into equal pieces. Season with pepper and salt.
Vet kleine ovenschoteltjes in met boter, leg er in het midden de verschillende soorten visblokjes in.
Grease small oven casseroles with butter, put the different types of fish cubes in the middle .
Kook de aardappelen in gezouten water gaar en pureer ze met boter en melk. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en schep de puree in een spuitzak.
Boil the potatoes in salted water and mash them with butter and milk. Season with nutmeg, salt and pepper and spoon the puree into a piping bag with a star tip.
Spuit puree langs de rand.
Pipe the potatoes along the edge.
Strooi er de garnaaltjes in en lepel de groenten met de saus in het midden, over de vis. Bestrooi met de geraspte kaas.
Sprinkle the shrimps on top of the fish cubes and spoon the vegetables with the sauce in the middle, over the fish. Sprinkle with grated cheese.
Zet de schoteltjes 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot de kaas mooi gratineert.
Place the dishes in a preheated 180 ° C oven for 25 to 30minutes until the cheese is beautifully golden brown.
Bon appétit!
Reacties
Een reactie posten