Ovenschotel met vis, prei en wortelen - Ovendish with fish, leek and carrots

English version in red
Goeieavond,

Vanavond maakte ik een licht en verfijnd gerechtje. Een ovenschotel met pangasius (je kunt ook kabeljauw gebruiken) en julienne van prei en wortelen. Het heerlijke sausje met room en een beetje witte wijn maakt het helemaal af.

Good evening,
Tonight I made a light and refined dish. An oven dish with pangasius (you can also use cod) and julienne (fine strips) of leek and carrots. The delicious sauce with cream and a little white wine makes it complete.

Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (2p)
  • 2 pangasius filets - 2 pangasius fillets (or cod)
  • 2 prei, in fijne reepjes - 2 leeks, in thin slices
  • 250 g wortelen, in reepjes - 250 g carrots, in julienne (fine strips)
  • 1 eidooier - 1 egg yolk
  • 3 dl visbouillon - 3 dl fish stock
  • 1 dl room - 1 dl cream
  • 1 dl witte wijn - 1 dl white wine
  • 1 el olijfolie - 1 tbsp olive oil
  • 1 kl venkelzaad, geplet - 1 tsp fennel seeds, crushed
  • nootmuskaat - nutmeg
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Preheat the oven to 175 ° C.

Snij de groenten in julienne.
Cut the vegetables in julienne (in strips)
Roerbak de preireepjes 1 minuut in een eetlepel olijfolie. Kruid met venkelzaadjes, peper en zout. Dek af en laat 5 minuten stoven.
Stir the leek for 1 minute in a tablespoon of olive oil. Season with fennel seeds, pepper and salt. Put a lid on and let it simmer for 5 minutes.
Kook de wortelreepjes 5 minuten in de visbouillon. Giet ze af en vang de bouillon op.
Boil the carrots for 5 minutes in the fish stock. Drain off and keep the stock.
Snijd de pangasius in vier gelijke porties. Kruid met peper en zout. Schep de gestoofde prei samen met de wortelen in een ovenschaal en leg er de vis bij.
Cut the pangasius into four equal portions. Season with salt and pepper. Spoon the stewed leek together with the carrots in an oven dish and add the fish.

Laat de visbouillon tot de helft inkoken. Doe er de room bij en witte wijn bij. Laat 1 minuut doorkoken. Roer alles goed en haal van het vuur. Voeg de eidooier bij de saus en kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
Reduce the fish stock to half. Add the cream and the white wine. Cook for 1 minute. Stir well and remove from the fire. Add the egg yolk to the sauce and season with nutmeg, pepper and salt.
Lepel de saus over de vis en zet 20 minuten in de oven.
Spoon the sauce over the fish and put in the oven for 20 minutes.
Ik serveerde de vis met puree.
I served it with mashed potatoes.

Bon appétit!


Reacties