Penne arabiata met mozzarella - Penne arabiata with mozzarella

English version in red

Goeieavond,

Vandaag gaan we nog eens de pasta toer op. Ik heb gekozen voor penne arabiata met mozzarella.

Good evening,
Today I found a nice recipe with pasta again. I chose penne arabiata with mozzarella.

Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (4p)
  • 1 rode paprika - 1 red bell pepper
  • 1 gele paprika - 1 yellow bell pepper
  • 400g gedroogde penne pasta  - 400 g dried penne pasta
  • 1 eetlepel olijfolie - 1 tbsp olive oil
  • 1 ui, geschild en gehakt - 1 onion, peeled and chopped
  • 200g chorizo, gesneden - 200 g chorizo, sliced
  • 2 teentjes knoflook, geschild en gehakt - 2 cloves of garlic, peeled and minced
  • 1 eetlepel tomatenpuree - 1 tbsp tomato puree
  • 2 x 400 g (2 blikjes) gesneden tomaten - 2 x 400 g chopped tomatoes
  • 1 theelepel gedroogde tijm - of 3 stengels verse tijm - 1 tsp dried thyme or 3 stalks of fresh thyme
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken - 1 tsp of dried chili flakes
  • 1 theelepel suiker - 1 tsp sugar
  • 1 bol mozzarella  - 1 ball mozzarella
  • 3 eetlepels fijne geraspte Parmezaanse kaas - 3 tbsp finely grated parmesan cheese
  • vers gemalen zwarte peper - freshly ground black pepper
  • 2 eetlepels gesneden verse bieslook - 2 tbsp chopped fresh chives
Zo ga je te werk - Instructions

Snij eerst alle ingrediënten die gesneden moeten worden. Zo ligt alles klaar.
First cut all the ingredients to be cut. That makes it easier to cook.
Leg de twee hele paprika's onder de grill en grill ze tot ze zwart zien. Draai tijdens het grillen om om ervoor te zorgen dat alle zijkanten zwart zijn. Ze moeten ongeveer 10-12 minuten onder de grill liggen. Zodra ze klaar zijn, wikkel ze in folie en laat ze afkoelen (dit zorgt ervoor dat je het vel makkelijker kunt verwijderen).
Place the two whole bells peppers under the grill/broiler and grill until blackened and charred all over. Turn during grilling to ensure all the sides get done. They should be blackened in about 10-12 minutes. Once done, wrap in tin foil and allow to cool slightly in the foil (this will make removing the skin easier).
Terwijl de paprika's grillen, kun je de pasta koken en de arrabiata saus maken.
Whilst the peppers are grilling you can cook the pasta and make the arrabiata sauce.

Verhit een grote pan water voor de pasta en kook de penne volgens de verpakkingsinstructies.
Heat a large pan of water for the pasta, and cook the penne as per the pack instructions.
Verhit de olie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak op middelmatig vuur, af en toe roeren gedurende 2-3 minuten tot de uien beginnen te verzachten.
In a large frying pan/skillet, heat the oil and add in the onion. Cook on a medium heat, stirring occasionally, for 2-3 minutes until the onions start to soften.
Voeg de chorizo ​​toe en bak nog 3-4 minuten tot de chorizo ​​zijn olie vrijlaat en begint te verdonkeren.
Add in the chorizo, and cook for a further 3-4 minutes until the chorizo releases it's oils and starts to darken.
Roer nu de knoflook en de tomatenpuree er door en bak 1 minuut mee. Tenslotte roer je er de ingeblikte tomaten, tijm, gedroogde chilivlokken en suiker in. Verlaag het vuur en laat het 10 minuten sudderen.
Now stir in the garlic and tomato puree, cook for 1 minute, then stir in the canned tomatoes, thyme, dried chilli flakes and sugar. Bring it to a gentle bubble and allow to simmer for 10 minutes.
Op dit moment zouden de paprika's een beetje moeten afgekoeld zijn. Plaats ze op een snijplank en verwijder het verkoolde vel. Versnij de paprika's (de zaden weggooien) en gooi de gesneden paprika's in de arrabiata saus.
By now, the foil-wrapped peppers should have cooled a little. Place them on a chopping board, then remove and discard the charred skin. Slice up the peppers (discarding the seeds) and throw the chopped peppers into the arrabiata sauce.


Giet de pasta af, eenmaal gekookt, en doe de pasta bij de arrabiata saus. Roer totdat de pasta volledig is opgenomen in de saus.
Drain the pasta, once cooked, and pour the drained pasta into the arrabiata sauce. Stir together until the pasta is completely coated in the sauce.


(foto vergeten  ---   forgot to take a picture)

Roer de stukken mozzarella erdoor, verhit nog een minuut en zet het vuur uit.
Stir in the mozzarella chunks, heat for a further minute and then turn off the heat.


(foto vergeten  ---   forgot to take a picture)

Bestrooi de arrabiata met een beetje parmezaanse kaas, vers gemalen zwarte peper en wat gehakte bieslook
Sprinkle the arrabiata with a little parmesan, freshly ground black pepper and some chopped chives.


Bon appétit!

 

Reacties