Pizza ham champignons olijven tomaat - Pizza ham mushrooms olives tomatoes

English version in red
Goeieavond,

Zelf pizza maken is veel lekkerder dan een pizza uit het vriesvak. Bij zelfgemaakte pizza kan je immers zelf bepalen wat op de pizza komt en wat niet. Al jouw favoriete ingrediënten zoals kaas, hesp, mozzarella, garnalen en noem maar op want het kan allemaal. Ik heb gekozen voor ham, champignons, olijven, tomaten en mozzarella.

Good evening,
Making pizza yourself is much nicer than a pizza from the freezer. For home-made pizza you can decide what's on the pizza and what's not. All your favorite ingredients like cheese, ham, mozzarella, shrimps and many more, everything is possible. I opted for ham, mushrooms, olives, tomatoes and mozzarella.

Dit zijn de ingredënten - Ingrediënts (2p)
  • olijfolie - olive oil
  • 1/2 el zout - 1/2 tbsp salt
  • 1 el melk - 1 tbsp milk
  • iets minder dan 2 dl lauw water - approx. 2 dl water
  • 2 el gedroogde gist (instant in zakjes) - 2 tbsp dried yeast
  • 325 g patisseriebloem - 235 g plain flour
  • tomatensaus - tomato sauce
  • champignons - mushrooms
  • ham - ham
  • olijven - olives
  • kerstomaatjes - cherry tomatoes
  • mozzarella - mozzarella
  • gedroogde oregano - dried oregano

Zo ga je te werk - Instructions

Doe de patisseriebloem, de gist en het water in de mengkom van de keukenrobot. Laat de machine alle ingrediënten mengen tot een egaal deeg (15 minuten op een lage snelheid).
Voeg de melk en de olijfolie toe als je ongeveer halfweg bent met het mengen. Strooi ten slotte het zout in het deeg en laat alles nog zo’n 10 minuten kneden in de machine.

Put flour, the yeast and the water into the food processor. Allow the machine to mix all ingredients into a smooth dough (15 minutes at a low speed).
Add the milk and olive oil if you are about halfway with mixing. Finally sprinkle the salt into the dough and mix it for another 10 minutes in the machine. 
Wrijf een grote kom in met wat olijfolie. Kneed het deeg tot een dikke bol en leg het in de vette kom. Drapeer er een vochtige keukendoek over en laat de bol 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Let erop dat het deeg niet in de tocht staat.

Grease a large bowl with some olive oil. Knead the dough into a sphere and put it in the greasy bowl. Drape a moist kitchen cloth and allow the sphere to rise for 2 hours at room temperature. 
Haal de bol deeg uit de schaal en leg het gerezen pizzadeeg op een goed bebloemd werkblad.
Kneed het deeg kort, zodat het ‘ontgast’ wordt.

Remove the sphere of dough from the bowl and put it on your floured kitchen worktop.
Knead the dough shortly to take the air out.
Neem het deeg en rol het uit tot een flinterdunne lap. Strooi bij het uitrollen voldoende bloem op je werkblad, zodat het deeg er niet aan vast kleeft.

Take the dough and roll it into a thin patch. Sprinkle enough flour on your worktop when rolling out, so that the dough does not stick to it.
Verwarm de oven voor op 250°.
Preheat the oven to 250°.

Leg alle ingrediënten klaar die je nodig hebt.
Prepare all the ingredients you need.
Nu kun je de pizza beleggen. Begin met een dun laagje tomatensaus. Vermijd de randen zodat die lekker krokant kunnen bakken.

Now you can make the pizza. Start with a thin layer of tomato sauce. Avoid the edges so that they can bake crispy.
Leg dan de stukjes mozzarella erop en bestrooi met gedroogde oregano.
Then put the pieces of mozzarella on top of the sauce and sprinkle with dried oregano.
Daarna de gehalveerde olijven, de stukjes ham en de champignons (die ik op voorhand eventjes kort gebakken heb). Als laatste wat gehalveerde kerstomaatjes, wat zout en peper en eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas. Besprenkel met wat olijfolie.

Then add the olives, the pieces of ham and the mushrooms (which I have cooked a bit in advance). Finally, some cherry tomatoes (cut in 2), some salt and pepper and if you want some grated Parmesan cheese. Sprinkle some olive oil on top.

Schuif in de oven op 250° en bak ongeveer 12 minuten.
Slide in the oven (250 °) and bake for about 12 minutes.

Bon appétit!

Reacties