T-bonesteak met verse frieten en salade - T-bonesteak with fresh French fries and salad
English version in red
Goeieavond,
Biefstuk friet met sla.... Echt gegeerd bij ons Belgen. Vandaag heb ik het net iets anders klaargemaakt. Ik heb gekozen voor T-bonesteak. T-bonesteak is een heel luxueus stuk vlees, bestaande uit een deel entrecote en een deel filet pur. Geïnspireerd door Jeroen Meus heb ik het vlees ingesmeerd met een zelfgemaakte marinade, daarna even laten garen op lage temperatuur in de oven om daarna kort te grillen op de barbecue. Uiteraard kun je het ook gewoon in een braadpan bakken.
Maar ik verzeker je.... je kunt hem niet beter eten op restaurant !!!!
Good evening,
Steak with french fries and a salad .... We Belgians just love it. Today I prepared it in a different way.
I opted for T-bonesteak. T-bonesteak is a very luxurious piece of meat consisting of a portion of entrecote and a part of filet pur. Inspired by Jeroen Meus, our well-known Belgian cook,, I marinated the meat with a homemade marinade, then let it cook in the oven at low temperature and shortly grill it on the barbecue. Of course you can also bake it in a frying pan.
But I assure you .... it is as delicious as in a restaurant !!!!
Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (2p)
Goeieavond,
Biefstuk friet met sla.... Echt gegeerd bij ons Belgen. Vandaag heb ik het net iets anders klaargemaakt. Ik heb gekozen voor T-bonesteak. T-bonesteak is een heel luxueus stuk vlees, bestaande uit een deel entrecote en een deel filet pur. Geïnspireerd door Jeroen Meus heb ik het vlees ingesmeerd met een zelfgemaakte marinade, daarna even laten garen op lage temperatuur in de oven om daarna kort te grillen op de barbecue. Uiteraard kun je het ook gewoon in een braadpan bakken.
Maar ik verzeker je.... je kunt hem niet beter eten op restaurant !!!!
Good evening,
Steak with french fries and a salad .... We Belgians just love it. Today I prepared it in a different way.
I opted for T-bonesteak. T-bonesteak is a very luxurious piece of meat consisting of a portion of entrecote and a part of filet pur. Inspired by Jeroen Meus, our well-known Belgian cook,, I marinated the meat with a homemade marinade, then let it cook in the oven at low temperature and shortly grill it on the barbecue. Of course you can also bake it in a frying pan.
But I assure you .... it is as delicious as in a restaurant !!!!
Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (2p)
- 1 T-bonesteak (+/- 800 g) - 1 T-bonesteak (+/- 800 g)
- enkele takjes tijm - some sprigs of fresh thyme
- enkele takjes rozemarijn - some sprigs of fresh rosemary
- grof zeezout - coarse sea salt
- enkele peperbollen - some black peppercorns
- 2 tenen knoflook - 2 cloves of garlic
- ½ eetlepel Provençaalse kruiden - 1/2 tbsp Provencal herbs
- 1.5 eetlepels olijfolie - 1,5 tbsp olive oil
- 1/2 kg frietaardappelen - 1/2 kg big potatoes
- rucola - rocket salad
- 1 rode ui - 1 red onion
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor tot 50 °C.
Preheat the oven to 50°.
Leg de T-bonesteak op een ovenplaat.
Put the T-bonesteak on an ovendish.
Rits de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes. Doe ze in de vijzel met het grof zout, enkele peperbollen, de gekneusde en gepelde knoflook en de Provençaalse kruiden. Plet alles met de stamper en doe er de olijfolie bij.
Take off the leaves of thyme and rosemary. Put them in the mortar with the coarse salt, some peppercorns, the crushed and peeled garlic and the Provencal herbs. Stir everything with the pestle and add the olive oil.
Smeer de T-bone in met het olie-kruidenmengsel.
Zet de steak 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Cover the T-bonesteak with the oil-herbal mixture.
Place the steak in the preheated oven for 50 minutes.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne of dikke frieten.
Spoel het zetmeel weg onder koud stromend water en dep ze droog met een schone keukenhanddoek.
Verwarm de friteuse tot 140 °C. Bak de frietjes in meerdere porties (zo'n 5 à 6 minuten).
Doe de frietjes in een schaal en laat ze volledig afkoelen.
Peel the potatoes and cut them into thin or thick fries.
Rinse under cold running water and dry with a clean kitchen towel.
Heat the fryer to 140 ° C. Bake the fries in several portions (about 5 to 6 minutes).
Place the fries in a bowl and let them cool down completely.
Was de sla.
Pel de rode ui en snijd hem in fijne ringen.
Meng de sla met de ui en breng op smaak met olijfolie, natuurazijn, peper en zout.
Rinse the lettuce.
Peel the red onion and cut it in fine rings.
Mix the lettuce with onion and season with olive oil, natural vinegar, pepper and salt.
Verwarm de friteuse tot 175 °C.
Bak de T-bonesteak bleu, saignant, à point of bien cuit op de barbecue. Wij hebben die 4 minuten aan elke kant gebakken. Laat het vlees dan even rusten in de oven op 50 °C.
Heat the barbecue.
Heat the fryer to 175 ° C.
Bake the T-bonesteak 4 minutes on each side on the barbecue. Place the meat in the oven again at
50 ° C and let it rest for a while.
50 ° C and let it rest for a while.
Bak de frietjes krokant in de friteuse.
Serveer de steak met frietjes en salade. Ik heb nog gezorgd voor een pepersausje. Zie link : (https://www.meersmaak.be/eenvoudig-zelf-pepersaus-maken/).
Bake the fries crispy in the fryer.
Serve the T-bonesteak with fries and salad. I also made a pepper sauce. See link : (https://www.meersmaak.be/eenvoudig-zelf-pepersaus-maken/).
Bon appétit!
Reacties
Een reactie posten