Tomaten met kruiden en feta, lamskoteletjes en bruine rijst - Tomatoes with herbs and feta, lamb chops and brown rice

English version in red

Goeieavond,

Ik had nog tomaten liggen en vond een receptje van Pascale Naessens : tomaten met kruiden en feta in de oven. Om enkel dat te eten vond ik wat weinig en ik heb er gemarineerde lamskoteletjes met bruine rijst bij geserveerd. Ik heb de koteletjes met dezelfde marinade van gisteren ingesmeerd (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/07/t-bonesteak-met-verse-frieten-en-salade.html) en kort op de BBQ gebakken.

Good evening,
I still had some tomatoes left and found a recipe from Pascale Naessens (a well-known Belgian cook): tomatoes with herbs and feta in the oven. I served it with marinated lamb chops and brown rice. I covered the lamb chops with the same marinade from yesterday . See link :(http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/07/t-bonesteak-met-verse-frieten-en-salade.html) and grilled them on the BBQ.

Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredienst (2p)
  • 2 grote tomaten - 2 big tomatoes
  • 70 g feta - 70g feta
  • zwarte, ontpitte olijven - black olives without pit
  • pijnboompitten, geroosterd - roasted pine nuts
  • bladpeterselie - parsley
  • 1/2 lente-uitje - 1/2 spring onion
  • 8 lamskoteletjes - 8 lamb chops
  • marinade van tijm, rozemarijn, look, grof zout, peperkorrels en olijfolie - marinade with thyme, rosemary, garlic, coarse seasalt, pepper corns and olive oil
  • 100g bruine rijst - 100g brown rice
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 180°.
Preheat the oven to 180°.

Snijd de tomaten in een stervorm. Snijd ze niet tot helemaal beneden.
Cut the tomatoes into a star shape. Do not cut them all the way through.
Leg ze in een ovenschaal. Giet er een beetje olijfolie over en kruid enkel met peper.
Zout hoeft niet, want feta is al zout genoeg.

Put them in an oven dish. Pour a little olive oil on top of them and season with pepper.
Salt is not necessary, because feta is already salty enough.
Hak de peterselie, de olijven en het lente-uitje fijn.
Meng de pijnboompitten eronder. Houd er enkele apart voor de afwerking.

Chop the parsley, the olives and the spring onion.
Mix the pine nuts underneath. Keep a few separate for the finishing touch.

Verbrokkel er de feta over, giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid enkel met peper. Meng goed.
Crumble the feta over the mixture, pour a large spoon of olive oil and season with pepper. Mix well.
Trek de tomaten een beetje open en vul ze met het mengsel. Het is niet erg als er een beetje naast valt. Werk af met de resterende pijnboompitten.

Slightly open the tomatoes and fill them with the mixture. Finish with the remaining pine nuts.
Zet 25 tot 30 minuten in de oven. Vlak voor je opdient, giet je er nog een scheutje olijfolie over.
Put in the oven for 25 to 30 minutes. Pour a little bit of olive oil before serving.

Kook de bruine rijst volgens de verpakking.
Cook the brown rice according to the packaging.

Maak de marinade voor het vlees in de vijzel en bestrijk er de lamskoteletjes mee (zie ook http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/07/t-bonesteak-met-verse-frieten-en-salade.html).

Make the marinade for the meat in the mortar and cover the lamb chops with it (see also http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/07/t-bonesteak-met-verse-frieten-en-salade.html).

Steek de BBQ aan en bak de koteletjes mooi rozé.
Turn on the BBQ on and grill the marinated lamb chops.

Bon appétit!






Reacties