Varkenshaasje gevuld met pesto - Stuffed pork tenderloin

English version in red

Goeieavond,

Een varkenshaasje is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van het varken bevindt. Het is een schuin toelopend stukje vlees. Je kunt het gewoon bakken in de pan, zoals ik meestal doe, maar vandaag wou ik er eens iets anders mee doen. Ik heb een pesto gemaakt met basilicum en zongedroogde tomaatjes en er het varkenshaasje mee opgevuld. Heel lekker!

Good evening,
Pork tenderloin is the most tender muscle of the pig, situated in the back of the pig. You can just bake it in a frying pan, as I usually do, but today I wanted to do something else. I made a pesto with basil and sun-dried tomatoes and stuffed the pork tenderloin. Delicious!

Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (3-4p)
  • 1 flink bosje basilicum, steeltjes gehakt, blaadjes heel - 1 bunch of basil, stalks chopped, keep leaves apart 
  • 70 g parmezaan, geraspt - 70 g parmesan cheese, grated
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd - 50 g pine nuts, roasted
  • 140 g zongedroogde tomaten - 140 g sun-dried tomatoes
  • 3 el olijfolie - 3 tbsp olive oil
  • 1 varkenshaasje (+/- 400g) - 1 pork tenderloin (+/- 400 g)
  • 6 plakjes parmaham of serranoham - 6 slices of parma or serrano ham
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
Preheat the oven to 180 ºC.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan. 
Roast the pine nuts in a dry pan.
Leg alles klaar voor de pesto.
Get everything ready for the pesto.
Mix in een blender of hakmolen de basilicumsteeltjes, parmezaan, pijnboompitten en tomaten met 3 el olie en zwarte peper.
Mix the basil, parmesan, pine nuts and tomatoes in a blender with 3 tablespoons of oil and black pepper.
Maak een insnede van een derde over de lengte van de varkenshaas en leg hem open.
Slice in a third of the pork tenderloin and butterfly it.
Sla het varkenshaasje met een deegroller platter tussen 2 vellen vershoudfolie.
Pound it flat with a rolling pin between 2 sheets of clingfilm or plastic wrap.
Leg de plakjes ham op een houten plank, elkaar iets overlappend.
Put the slices of ham on a wooden kitchen shelf, overlapping each other
Leg het vlees erop. 
Put the butterflied and flat pork tenderloin on the ham.
Rangschik de basilicumblaadjes over het midden van het vlees en verdeel daarover het mengsel uit de blender.
Arrange the basil leaves over the middle of the meat and divide the mixture from the blender on top of them.

Rol het vlees op met de vulling erin; de buitenkant is bedekt met ham. Zet vast met cocktailprikkers. Ik heb het toch ook met keukentouw toegebonden. Leg de rol in een braadslee, besprenkel met olie en bestrooi met zwarte peper.
Roll up the meat with the filling in it; The outside is covered with ham. Secure it with toothpicks and/or a kitchen twine, as I did. Put the roll in an ovendish, sprinkle with oil and black pepper.
Bak het varkenshaasje circa 30 minuten in de oven.
Bake the pork tenderloin in the oven for about 30 minutes. 

Ik heb er gebakken aardappeltjes en een frisse salade bij geserveerd.
I served it with baked potatoes and a fresh salad.

Bon appétit!



Reacties