Visschotel met tomaat - fish oven dish with tomatoes

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (2p)
  • 400 gram vastkokende aardappelen in de schil, in stukken - 400 grams potatoes, unpeeled, in pieces
  • 2 pangasiusfilets (diepvries), ontdooid - 2 fillets of pangasius, unfrozen or fresh
  • 2 tomaten, in plakken - 2 tomatoes, in slices
  • 1 ui, in ringen - 1 onion, in slices
  • 100 ml room - 100 ml of cream
  • 50 g geraspte cheddar - 50 grams of grated cheddar
  • 2 tl gedroogde provençaalse kruiden - 2 tsp dried provencal herbs
  • 3 el olijfolie - 3 tbsp of olive oil
  • een beetje witte wijn - some white wine
  • 200 gram doperwten (diepvries) - 200 grams of frozen peas

Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
Pre-heat the oven to 200°.

Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. 
Boil the potatoes in water with salt in 15 min. 
Snij de tomaten in plakken en de ui in ringen.
Cut the tomatoes and onion in slices.

Snij de visfilet in 4 stukken, kruid ze met peper en zout en leg ze in de ovenschaal.
Cut the fish fillet into 4 pieces, season them with salt and pepper and place them in the oven dish.

Verdeel de tomaat en de uiringen over de vis. Meng een beetje wijn met de room en doe dit over de vis. Bestrooi met de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak.
Divide the tomato and the onion over the fish. Mix some wine with the cream and pour this over the fish. Sprinkle with the cheese, the spices and season with salt and pepper.

Bak de visschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. 
Bake the fish dish in the preheated oven in 20-25 min. golden brown.

Verhit intussen de olie in een koekenpan. Bak de aardappelen in 8-10 min. goudbruin en krokant. 
Heat the oil in a frying pan. Bake the potatoes in 8-10 min. golden brown and crispy.
Kook de erwten in water met zout in 4 min. knapperig gaar.
Cook the peas in water with salt in 4 min.
Serveer de visschotel met de aardappelen en de erwten.
Serve the fish dish with the baked potatoes and the peas.

Bon appétit!



Reacties