Broccolistoemp met vis en garnalen - Broccoli stew with fish and shrimps

English version in red


Hallo,

Lang geleden dat ik nog eens iets heb gemaakt met broccoli, een groente boordevol vezels, calcium en Vitamine C. Ik maakte broccolistoemp met vis en garnalen.

Hi,
It's been a while since I've made something with broccoli, a vegetable full of fibers, calcium and Vitamin C. I made broccoli stew with fish and shrimps.




Hier zijn de ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 2 witte visfilets - 2 white fish fillets
  • handjes garnalen  - a handful of shrimps
  • 500 g aardappelen - 500 g potatoes
  • 1 broccoli  - 1 broccoli
  • 1 el peterselie - 1 tbsp parsley
  • 3 el panko - 3 tbsp panko
  • melk - milk
  • boter - butter
  • mosterd - mustard
  • nootmuskaat - nut meg- pepper and salt

Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.

Schil de aardappelen, verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze gaar (18 min.). 
Peel the potatoes, divide the broccoli in florets and steam them (18 min).
Beboter een ovenschaal. 
Grease an oven dish.
 
Meng de panko met de peterselie. 
Mix the panco with the parsley.
Kruid de visfilets met peper en zout, bestrijk met mosterd en bestrooi met de pankomix. 
Season the fish fillets with pepper and salt, smear with mustard and sprinkle with the pancomix.

 
Schik ze in de ovenschaal en zet 15 à 20 minuten in de oven.
Place them in the oven dish and put in the oven for 15 to 20 minutes.
Stamp de aardappelen fijn met de broccoli, melk en een klontje boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 
Mash the potatoes with the broccoli, milk and a lump of butter. Season with nutmeg, pepper and salt.
 
Serveer de stoemp bij de vis en werk af met garnalen en peterselie. 
Serve the broccoli stew with the fish and finish with shrimps and parsley.

Bon appétit!




Reacties