Gehaktbrood met ham en kruidenkaas in bladerdeeg - Meatloaf with ham and herb cheese with a puff pastry crust

English version in red

Goeieavond,

Dit gehaktbrood krijgt een originele vulling én jasje: ham met kruidenkaas, met daarrond een knapperig bladerdeegkorstje. Origineel en lekker!

Good evening,
This meatloaf gets an original filling and jacket: ham with herb cheese, with a crispy puff pastry crust. Original and delicious!

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients
  • 500 g gemengd gehakt - 500 g mixed minced meat
  • 120 g beenham (+/- 3 sneetjes) - 120 g ham (+/- 3 slices)
  • 1 vel bladerdeeg - 1 sheet of puff pastry
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes -  1 tomato, peeled and in cubes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd - shallot, finely chopped
  • 50 g paneermeel - 50 g bread crumb
  • 120 g kruidenkaas - 120 g herb cheese
  • 2 eidooiers - 2 egg yolks
  • 4 el peterselie, fijngehakt - 4 tbsp parsley, finely chopped
  • ½ kl nootmuskaat - 1/2 tsp nutmeg
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Preheat the oven to 180 ° C.

Snipper de peterselie en de sjalot fijn.
Finely chop the parsley and shallot.
Doe het gehakt in een grote mengkom samen met de sjalot, peterselie, een eidooier en het paneermeel. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed.
Place the meat in a large bowl with the shallot, parsley, 1 egg yolk and the bread crumbs. Season with pepper, salt and nutmeg. Mix well.

Leg de helft van het gehakt op het bladerdeeg zoals op de foto. 
Place half of the meat on the puff pastry (see picture). 
Verdeel hierover de ham, besmeer met de kruidenkaas en leg hier de tomatenblokjes op. 
Divide the ham, smear with the herb cheese and place the tomato cubes.


Bedek met de andere helft van het gehaktmengsel en vouw het bladerdeeg over het gehakt. Druk de randen goed aan.
Cover with the other half of the meat mixture and fold the puff pastry over the meat. Press the edges properly.

Smeer het bladerdeeg goed in met de losgeklopte eidooier. Maak inkervingen in de bovenkant van het pakketje.
Smear the puff pastry with the whipped egg yolk. Make incisions in the top of the package.
Leg het geheel op een ingevette ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven. 
Place it on a greased oven dish. Put in the oven for 30 minutes. 

Ik heb er gebakken aardappeltjes en princessenboontjes bijgeserveerd.
I served it with baked potatoes and French beans.

Bon appétit!


Reacties