Gemarineerde korteletjes op de BBQ - Marinated pork chops on the BBQ

English version in red

Goeieavond,

Een varkenskorteletje is een van de meest smaakvolle stukjes vlees van het varken. Het klein beetje vet zorgt voor de malse textuur. In plaats van deze gewoon te bakken in de pan, heb ik de korteletjes een uurtje laten marineren en gegrild op de BBQ. Als je ze 4u kunt laten marineren zijn ze nog beter. Uiteraard kun je ze ook in een grillpan klaarmaken.

Good evening,
Pork steak is one of the most flavorful pieces of meat that can come from a pig. This is because it has just the right amount of fat throughout to add flavor and keep it moist. 
Instead of just baking them in the pan, I have marinated the pork chops for about an hour and grilled them on the BBQ. If you can let them marinate for 4 hours, they are even better. Of course you can also prepare them in a grill pan.

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 3 varkenskorteletjes - 3 pork chops
  • 1 el olijfolie - 1 tbsp olive oil
  • 60 ml Worcestershiresaus - 60 ml Worcestershire sauce
  • 2 el soyasaus - 2 tbsp soy sauce
  • 3 teentjes look, geplet - 3 cloves of garlic, crushed
  • peper en zout  - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Kruid de korteletjes met peper en zout. Doe ze in een schaal en doe er de olijfolie, Worcestershiresaus, soyasaus en de geplette lookteentjes bij. Meng goed. Dek af en laat 1 tot 4u marineren. Roer af en toe eens om.

Season the pork chops with pepper and salt. Put them in a bowl and add the olive oil, Worcestershire sauce, soy sauce and the crushed cloves of garlic. Mix well. Cover and let them marinate 1 to 4 hours. Turn them occasionally.
Grill ze op de BBQ of in de grillpan en serveer met gebakken aardappeltjes en een slaatje.
Grill them on the BBQ or in the grill pan and serve with baked potatoes and a salad.

Bon appétit! 


Reacties