Mosselen in de room en witte wijn - Mussels with cream and white wine
English version in red
Goeieavond,
Tijd voor mosseltjes... Deze keer niet natuur maar in de room en witte wijn.
Good evening,
Time for mussels again ... This time with cream and white wine.
Dit zijn de ingrediënten - Ingredients
Was de mosselen goed en laat ze nog een uurtje staan in de helft melk en de helft water. De mosselen slorpen zo de melk op en worden groter.
Rinse the mussels well and leave them for about an hour in milk and water. The mussels soak up the milk and become bigger.
Snij de look, ui en de selder fijn. Doe de vetstof in de pot en stoof de groenten aan.
Cut the garlic, onion and celery in small pieces. Put butter in the pot and cook the vegetables.
Doe de peterselie, tijm en laurier erbij en leg de mosselen in de pot. Kruid goed met peper. Zet het deksel er op. Schud door elkaar.
Add the parsley, thyme and bay leaves and put the mussels on top. Season well with pepper. Put on the lid. Shake well.
Bevochtig met de witte wijn en de room.Voeg tijm en laurier toe. Laat 8 à 10 minuten opkoken. Schud geregeld op.
Add the white wine and the cream. Add thyme and bay leaves. Boil for 8 to 10 minutes. Shake up regularly.
Serveer de mosselen met frietjes of brood.
Serve the mussels with French fries or bread.
Goeieavond,
Tijd voor mosseltjes... Deze keer niet natuur maar in de room en witte wijn.
Good evening,
Time for mussels again ... This time with cream and white wine.
Dit zijn de ingrediënten - Ingredients
- 2 uien - 2 onions
- 2 stengels selder - 2 stalks of celery
- ½ bos peterselie - 1/2 bunch of parsley
- tijm en laurier - thyme and bay leaves
- 250 ml room - 250 ml cream
- boter - butter
- 2 kg (of 3) mosselen - 2 kg (or 3) mussels
- peper - pepper
- 2 dl witte wijn - 2 dl white wine
- 2 teentjes look - 2 cloves of garlic
- melk - milk
- water - water
Was de mosselen goed en laat ze nog een uurtje staan in de helft melk en de helft water. De mosselen slorpen zo de melk op en worden groter.
Rinse the mussels well and leave them for about an hour in milk and water. The mussels soak up the milk and become bigger.
Snij de look, ui en de selder fijn. Doe de vetstof in de pot en stoof de groenten aan.
Cut the garlic, onion and celery in small pieces. Put butter in the pot and cook the vegetables.
Doe de peterselie, tijm en laurier erbij en leg de mosselen in de pot. Kruid goed met peper. Zet het deksel er op. Schud door elkaar.
Add the parsley, thyme and bay leaves and put the mussels on top. Season well with pepper. Put on the lid. Shake well.
Bevochtig met de witte wijn en de room.Voeg tijm en laurier toe. Laat 8 à 10 minuten opkoken. Schud geregeld op.
Add the white wine and the cream. Add thyme and bay leaves. Boil for 8 to 10 minutes. Shake up regularly.
Serveer de mosselen met frietjes of brood.
Serve the mussels with French fries or bread.
Bon appétit
Reacties
Een reactie posten