Ontbijtpannetje met eieren, spinazie en champignons - Breakfast skillet with eggs, spinach and mushrooms

English version in red

Goeiemiddag,

Vandaag wou ik als ontbijt eens geen granen of suikers. Ik koos voor een stevig ontbijtje met nog wat leftovers van spinazie en champignons.

Good afternoon,
Today I did not want any cereals or sugars for breakfast. I chose a hearty breakfast with some leftovers of spinach and mushrooms.

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 2 eieren - 2 eggs
  • 4 champignons in schijfjes - 4 mushrooms sliced
  • 1/2 rode ui, fijngesneden - 1/2 red onion, finely chopped
  • 1/2 paprika (groen, rood of geel) - 1/2 bell pepper (green, red or yellow)
  • 2 kleine aardappelen, gekookt en in blokjes - 2 small potatoes, cooked and diced
  • olijfolie - olive oil
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Snij eerst alle groenten.
First cut all vegetables.
Doe wat olie in een pan op hoog vuur en voeg vervolgens de aardappelen, champignons, ui en peper toe. Laat een paar minuten bakken en voeg dan de spinazie toe. Kruid met peper en zout en bak even verder tot de spinazie geslonken is.

In a medium skillet heated on high, add enough oil to lightly coat the bottom of your pan then add the potatoes, mushrooms, onion and bell pepper.  Sauté on high heat for a few minutes, allowing the vegetables to soften slightly before adding the spinach.  Salt and pepper your vegetables and continue to sauté until the spinach wilts.

Verminder uw vuur tot medium, maak dan twee kleine ruimtes in uw groenten voor uw eieren. Breek de eieren, kruid met peper en zout en doe een deksel op de pan om de eieren te laten garen. 
3-4 minuten voor zachte en lopende eieren, en 5-6 minuten voor vaste eieren.

Reduce your heat to medium, then create two small spaces in your vegetables for your eggs.  Crack the eggs into the spaces, salt and pepper the eggs then cover the pan with a lid to help the eggs cook through.  Cook until the eggs are done to your liking, about 3-4 minutes for soft and runny yolks, and 5-6 minutes for firm yolks.

Bon appétit! 
 


Reacties