Pastasalade met kerstomaatjes, courgette en verse kruiden - Pasta salad with cherry tomatoes, zucchini and fresh herbs

English version in red

Hallo,

Zondag....
Wat had ik nog in mijn koelkast liggen? Ik had nog een stuk courgette, wat kerstomaatjes. In mijn voorraadkast nog pasta en heel wat verse kruiden in mijn tuin.
Dus maakte ik een pastasalade en mijn ventje zorgde voor de perfect gegrilde, gemarineerde entrecôte op de BBQ.

Hi,
Sunday....
What could I find in my fridge? I still had a piece of zucchini, some cherry tomatoes. I also had some pasta and a lot of fresh herbs in my garden.
So I made a pasta salad and my boyfriend made the perfect grilled marinated entrecote on the BBQ.



Dit zijn de ingrediënten - Ingredients 
  • 120 g pasta (ik koos voor penne) - 120 g pasta (I chose penne)
  • 1/2 courgette - 1/2 zucchini
  • 10 à 15 kerstomaatjes - 10 cherry tomatoes
  • verse basilicum - fresh basil
  • verse rozemarijn - fresh rosemary
  • peper en zout - pepper and salt
  • olijfolie - olive oil
Zo ga je te werk - Instuctions

Halveer de tomaatjes, snij de courgette in stukjes en hak de kruiden fijn.
Cut the cherry tomatoes in half, cut the zucchini in small pieces and finely chop the fresh herbs.
Kook de pasta gaar.
Cook the pasta al dente.

Meng alle ingrediënten in een kom. Doe er wat olijfolie bij en kruid met peper en zout.
Mix all ingredients in a bowl. Add some olive oil and season with pepper and salt.




Tip : wat ik altijd doe als ik een lekkere steak op de BBQ wil grillen, is de oven voorverwarmen op 50 graden C en de rauwe steak een 45 minuten  in de lichtverwarmde oven plaatsen. Dat zorgt ervoor de steak op kamertemperatuur komt en maar heel kort gegrild moet worden en vanbinnen niet meer koud is. Hij is ook veel malser en sappiger.

Tip: What I always do if I want to grill a tasty steak on the BBQ, preheat the oven at 50 degrees C and place the raw steak in the light-heated oven for about 45 minutes. This causes the steak to reach room temperature and only needs to be grilled very shortly and inside the steak is no longer cold. It makes the steak also very tender and juicy.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/

For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/






Reacties