Penne al forno met gehaktballetjes en mozzarella - Penne al forno with meatballs and mozzarella

English version in red

Hallo
Vandaag stond er pasta op het menu met gehakt. Een echte pasta voor Bourgondiërs: penne al forno met sappige gehaktballetjes en heerlijke plakjes mozzarella die over het gerecht smelten. Een echte aanrader!

Hi,
Today pasta was on the menu with minced meat. A perfect pasta recipe for pasta lovers: penne al forno with juicy meatballs and delicious slices of mozzarella melting over the dish. Highly recommended!



Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 300 g gemengd gehakt - 300 g minced meat
  • 200 g penne - 200 g penne
  • 1/2 ui, fijngesnipperd - 1/2 onion, chopped
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd - 1 clove of garlic, chopped
  • 4 el paneermeel - 4 tbsp bread crumbs
  • 1 bol mozzarella, in plakken - 1 ball mozzarella
  • 1 ei - 1 egg
  • 2 el olijfolie - 2 tbsp olive oil
  • 1 kl salie, fijngehakt - 1 tsp sage
  • 1 kl rozemarijn, fijngehakt - 1 tsp rosemary, chopped
  • 1 kl oregano, fijngehakt - 1 tsp oregano, chopped
  • 1 handvol basilicum - a handful of basil
  • peper en zout - pepper and salt
Voor de saus - For the sauce
  • 2 sneetjes gezouten spek, in blokjes - 2 slices of salted bacon, in cubes
  • 300 g tomaten, ontveld en in blokjes - 300 g tomatoes, peelel and in cubes
  • 200 g kerstomaten - 200 g cherry tomatoes
  • 1/2 ui, fijngesnipperd - 1/2 onion, chopped
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd - 1 clove of garlic, chopped
  • 50 ml rode wijn - 50 ml red wine
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de grill van de oven voor.
Preheat the oven grill.

Stoof de ui en de knoflook aan in 1 eetlepel olijfolie. Laat afkoelen.
Bake the onion and garlic into 1 tablespoon of olive oil. Let cool down.
Meng in een grote kom het gehakt met het ei, het paneermeel, de tuinkruiden en de gestoofde ui en knoflook. Meng goed. Kruid naar smaak bij met peper en zout. 
Mix in a large bowl the minced meat with the egg, the bread crumbs, the herbs and the baked onion and garlic. Mix well. Season with pepper and salt.

Rol nootgrote balletjes.
Roll small meatballs.
Bak voor de saus de spekblokjes in een pan zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
Now make the sauce. Bake the bacon cubes in a pan without any butter. Allow them to dry on kitchen towels.
Giet het spekvet weg en fruit in dezelfde pan, in 1 eetlepel olijfolie, de ui en de knoflook glazig. Doe er de spekblokjes weer bij. Blus met de wijn en laat inkoken tot de vloeistof praktisch verdampt is.
Now take the same pan and bake, in 1 tablespoon of olive oil, the onion and garlic. Add the bacon cubes again. Add the wine and allow to boil until the liquid is substantially evaporated.
Doe er de tomatenblokjes en de gehaktballetjes bij. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten stoven onder deksel. 
Add the tomato cubes and the meatballs. Season with salt and pepper. Let it simmer under the lid for 15 minutes.
Voeg er de kerstomaatjes aan toe. Laat nog 5 minuten goed doorwarmen.
Add the cherry tomatoes. Allow to warm for another 5 minutes.
Kook de penne beetgaar in gezouten water. 
Boil the penne in salted water.
Giet ze af en doe ze in een diepe ovenschaal. Schep er de gehaktballetjes en de saus bij. Schep voorzichtig om.
Pour them and pour them in a deep oven dish. Add the meatballs and the sauce. Gently mix.
Beleg met plakjes mozzarella. Zet 10 minuten onder de hete grill. Werk af met basilicumblaadjes en serveer.
Coat with slices of mozzarella. Put 10 minutes under the hot grill. Garnish with basil leaves and serve.

Bon appétit!


Reacties