Salade van tomaat, komkommer, avocado en feta - Tomato, cucumber, avocado and feta cheese salad

English version in red
Goeieavond,

Vandaag weer een dagje ramen schilderen, dus gaan we voor een makkelijke maaltijd op de BBQ.
Wij houden wel van een malse entrecote die in een paar minuten gegrild is. De entrecote heb ik ingesmeerd met een marinade (zie http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/07/t-bonesteak-met-verse-frieten-en-salade.html). Ik heb er opgevulde aardappeltjes met kruidenboter bij geserveerd, champignons met look en olijfolie in een papillote en een frisse salade van tomaat, komkommer en avocado. In minder dan 15 minuten tover je deze salade op tafel en ze is bovendien ook nog eens heel gezond.

Good evening,
Today, window painting day again, so we go for an easy and quick  meal on the BBQ.
We are fond of a sour steak that is grilled in only a few minutes. I smeared it with a marinade (see  http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/07/t-bonesteak-met-verse-frieten-en-salade.html).
I served it with stuffed potatoes with herb butter, mushrooms with garlic and olive oil in papillote and a fresh tomato, cucumber and avocado salad. In less than 15 minutes the salad is ready to eat and on top of that it is also very healthy.

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients
  • 1 doosje kerstomaatjes - 1 box of cherry tomatoes
  • 1/2 komkommer - 1/2 cucumber
  • 1 avocado - 1 avocado
  • feta kaas - some feta cheese
  • 1 rode ui in ringen - 1 red onion in rings
  • 2 el gehakte peterselie - 2 tbsp chopped parsley
  • 2 el olijfolie - 2 tbsp olive oil
  • 1 el wittewijnazijn - 1 tbsp white wine vinegar
  • peper en zout - pepper and salt
 
Zo ga je te werk - Instructions
Snij de kerstomaatjes in 2. Snij de komkommer en avocado in stukjes en de rode ui in ringen. Snij de feta in blokjes. Doe alles in een kom. Voeg de fijngesneden peterselie toe
Cut the tomatoes into 2. Cut the cucumber and avocado into pieces and the red onion in rings. Cut the feta into cubes. Put everything in a bowl. Add the finely chopped parsley
Meng de olijfolie, de wittewijnazijn en peper en zout en giet over de salade. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Mix the olive oil, the white wine vinegar and pepper and salt and pour over the salad. Mix everything carefully.
Serveer en geniet ervan.
Serve and enjoy.

Bon appétit!
 


This was our meal

Reacties