Zalm op de BBQ met citroen en dille en groentenpakketjes - Salmon on the BBQ with lemon and dill and vegetable packages

English version in red

Goeieavond,

Een gerechtje dat ontzettend eenvoudig is, heel snel klaar en super lekker. Zalm op de BBQ met citroen en dille en groentenpakketjes. Alles kan uiteraard ook in de oven klaargemaakt worden.

Good evening,
A dish that is incredibly simple, very little preparation and oh so delicious. Salmon on the BBQ with lemon and dill and vegetable packages. Of course everything can also be prepared in the oven.

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 2 moten zalm van ongeveer 200 gram/stuk - 2 pieces of salmon (200 g/piece)
  • 1 citroen - 1 lemon
  • een handje verse dille (anders gedroogd) - some fresh dill (or dried)
  • scheutje witte wijn - a bit of white wine
  • 1 rode  paprika - 1 red bell pepper
  • halve courgette - 1/2 zucchini
  • halve aubergine - 1/2 egg plant
  • handje kerstomaatjes - some cherry tomatoes
  • wat voorgekookte krieltjes - some pre-cooked small potatoes
  • 1 el olie - 1 tbsp olive oil
  • Provençaalse kruiden - Provencal herbs
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Zalm
Leg de zalmmoot op een stuk aluminiumfolie. Kruid met peper en zout. Snijd de citroen in plakjes en leg deze, samen met de dille, op de zalm.

Salmon
Place the salmon on a piece of aluminum foil. Season with salt and pepper. Cut the lemon into slices and put it together with the dill on the salmon.
Besprenkel met wat wijn en vouw de aluminiumfolie dicht.
Sprinkle with some wine and close the aluminum foil.
Leg dit pakketje zo’n 10 minuten op de barbecue en je zalm is klaar!
Put this package for about 10 minutes on the barbecue and your salmon is ready!

Groenten
Snijd de groenten in stukjes en snijd eventueel de voorgekookte krieltjes ook in stukjes. 

Vegetables
Cut the vegetables and pre-cooked potatoes into pieces.
Doe alle groenten in een bakje en voeg de olie en de kruiden toe.
Meng alles door elkaar. 
Put all vegetables in a bowl and add the oil and herbs.
Mix everything together.
Scheur 2 stukken aluminiumfolie af en verdeel de groenten over de aluminiumfolie.
Take 2 pieces of aluminum foil and divide the vegetables over the aluminum foil.

Vouw de folie aan de bovenkant dicht. 
Close the foil. 
Zet de pakketjes voor ongeveer 15-20 minuten op de barbecue.
Put the packages on the barbecue for about 15-20 minutes.

Bon appétit!



Reacties