Amandeltaart met pruimen en tijm - Almond pie with plums and thyme

English version in red

Hallo,
Vandaag stond er een taart op het programma : amandeltaart met pruimen en tijm.

Hi,
Today I made a pie: almond pie with plums and thyme.


Watch my video and see how I prepare it,


by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=jquJZj8fpTI


Bon appétit !

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients
  • 200 g boter - 200 g of butter
  • 1 takje tijm - 1 sprig of thyme
  • 300 g amandelpoeder - 300 g almond powder
  • 250 g suiker - 250 g of sugar
  • 1 kg pruimen - 1 kg of plums
  • 4 eieren - 4 eggs
  • 1 rol zanddeeg - 1 roll of sand dough
  • 1 eetlepel suiker (om te bestrooien) - 1 tbsp of sugar (to sprinkle)
  • bakparels, propere steentjes of droge linzen - baking pearls or dry lentils, peas

Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.

Rol het zanddeeg met het bakpapier uit in een taartvorm met een diameter van ± 28 cm.
Roll out the dough with the baking paper in a pie shape with a diameter of ± 28 cm.
Leg er bakpapier over en vul met bakparels, propere steentjes of droge linzen. Bak de bodem 10 min. blind in de oven.
Put baking paper over the dough and fill with baking pearls or dry lentils or pies. Bake the bottom for 10 minutes in the oven.
Meng intussen de eieren, de suiker en de boter in de keukenrobot.
Mix the eggs, the sugar and the butter in the kitchen robot.
Voeg er het amandelpoeder bij en meng goed tot je een smeuïge amandelcrème krijgt.
Add the almond powder and mix well until you get a creamy almond cream.
Haal de taartbodem uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C. Verdeel de amandelcrème over de taartbodem.
Remove the cake bottom from the oven and lower the oven temperature to 170 ° C. Divide the almond cream over the cake bottom.
Snijd de pruimen in 2 en haal de pit eruit.
Cut the plums into 2 and remove the pit. 

Leg de halve pruimen op de amandelcrème. Bestrooi met de suiker en leg op elke halve pruim een klein blokje boter. Verdeel de tijm over de taart.
Put the half plums on the almond cream. Sprinkle with the sugar and place a small piece of butter on each half plum. Divide the thyme over the cake.
Bak de taart 40 min. in de oven op 170°C. Verlaag de temperatuur tot 150°C en bak nog eens 35 min.
Bake the cake for 40 minutes in the oven at 170 ° C. Lower the temperature to 150 ° C and bake another 35 min.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties