Gemakkelijk aardbeientaartje - Easy strawberry pie*

English version in red

Hallo,

Ik had mooie aardbeien gekocht en wou er eens een aardbeientaartje mee maken. Eentje waar niet al teveel werk aan was.
Dus heb ik er eentje gevonden en je hebt er geen oven voor nodig.

Hi,
I bought some beautiful strawberries and wanted to make a strawberry pie. One that was easy to make and for which you do not need an oven.


Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=zeD-V72D7X8


Bon appétit !


Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (4p)
  • 1 kleine cake - 1 small cake
  • 300 ml slagroom - 300 ml whipped cream
  • 2 eetl kristalsuiker - 2 tbsp granulated sugar
  • verse aardbeien - fresh strawberries
  • poedersuiker - icing sugar
  • muntblaadjes - mint leaves
  • limoensap + zeste - lime juice + zest

Zo ga je te werk - Instructions

Snij 8 dunne plakken van de cake (ongeveer 1 cm dik).
Cut 8 thin slices of the cake (about 1 cm thick).
Snij er met een bakring cirkels uit.
Cut out circles with a baking ring.
Leg de ringen op 4 bordjes. Bekleed iedere ring aan de binnenkant met een strook folie of bakpapier.
Put the rings on 4 plates. Cover each ring on the inside with a strip of foil or baking paper.
Leg een plakje cake in de ringen en druk het zachtjes naar de bodem.
Put a slice of cake into the rings and push it gently to the bottom.
Zet rondom tegen de folie halve aardbeien, met het snijvlak aan de buitenzijde. Leg in het midden een volledige aardbei en vul op met kleinere stukjes aardbei. De ring is nu ongeveer half tot tweederde gevuld.
Half some strawberries and place them with the cut surface on the outside. Place a full strawberry in the middle and fill with smaller pieces of strawberry. The ring is now filled about half to two thirds.
Klop de slagroom heel stijf met de suiker. 
Beat the whipped cream very stiff with the sugar.
Doe de room in een spuitzak, knip het puntje eraf en vul de taartjes goed met slagroom. Probeer zo veel mogelijk de gaatjes tussen de aardbeien te vullen. Blijf een halve centimeter onder de rand van de ring. 
Put the cream in a pastry bag, cut the tip off and fill the pies with whipped cream. Try to fill the holes between the strawberries as much as possible. Keep away half a centimeter below the edge of the ring.
Leg dan weer een plakje cake erop en duw het licht aan. 
Then put another slice of cake on it and push it gently a bit downwards.
Smeer met een spatel nog een dun laagje slagroom op de cake. Zet minimaal 15 min. in de frigo om even op te stijven. Dit maakt het bovendien makkelijker om de ring van het taartje af te halen.
Spread another thin layer of cream on the cake with a spatula. Put at least 15 minutes in the fridge allowing it to stiffen a bit. This also makes it easier to remove the ring from the pie.
Haal de ringen van de taartjes, decoreer met de zeste, wat kleine aardbeien en een takje munt. Verwijder de folie en bestrooi met wat poedersuiker.
Take the rings of the cakes, decorate with the lemon zest, some small strawberries and some mint leaves. Remove the foil and sprinkle with some powdered sugar.

Je kunt ook nog wat coulis maken van aardbeien door een klein beetje water met wat suiker en een beetje citroensap aan de kook te brengen, er wat aardbeien bij te doen, even laten zacht worden en door een zeefje persen. Ik zou dit op voorhand maken zodat dat ook eerst kan afkoelen in de frigo.
You can also make some coulis of strawberries by adding a little bit of water with some sugar and a little lemon juice, adding some strawberries, gently softening and squeezing through a sieve. I would recommend this in advance so that it can cool down in the frieze.

Bon appétit!
Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties