Kokosrotsjes - Coconut rocks
English version in red
Hallo,
Gisteren werden alle 50-jarigen (waaronder ook ik) van onze gemeente gevierd. Er was ook een tombola en ik heb ook iets gewonnen. Een mooi, dik kookboek. Ik heb vandaag hieruit lekkere kokosrotsjes gemaakt. Aangezien ik niet genoeg geraspte kokos had, heb ik dat aangevuld met amandelpoeder. Ik geef jullie wel het origineel recept mee.
Hi,
Yesterday all 50-year-olds (me included) of our municipality were celebrated. There was also a raffle and I won a prize. A nice, thick cookbook. Today I made delicious coconut rocks, a recipe I found in the new cookbook. Since I didn't had enough shredded coconut, I added some shredded almond. But I'll give you the original recipe.
Dit zijn de ingrediënten - Ingredients
Baktijd / baking time : 5 min.
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 210°C.
Preheat the oven to 210°C.
Meng met je vingertoppen het eiwit met de suiker en de geraspte kokos.
Mix the egg whites, sugar and shredded coconut with your fingers.
Vorm kleine piramides en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
Line a large baking tray with baking paper. Using two teaspoons, drop walnut-size balls of the mixture onto the trays, 3 cm apart.
Bak de kokosrotsjes 5 à 7 minuten of tot ze een goudbruin tintje hebben. Laat afkoelen.
Bake the coconut rocks for 5–7 minutes until just starting colour. Allow to cool before serving.
Hallo,
Gisteren werden alle 50-jarigen (waaronder ook ik) van onze gemeente gevierd. Er was ook een tombola en ik heb ook iets gewonnen. Een mooi, dik kookboek. Ik heb vandaag hieruit lekkere kokosrotsjes gemaakt. Aangezien ik niet genoeg geraspte kokos had, heb ik dat aangevuld met amandelpoeder. Ik geef jullie wel het origineel recept mee.
Hi,
Yesterday all 50-year-olds (me included) of our municipality were celebrated. There was also a raffle and I won a prize. A nice, thick cookbook. Today I made delicious coconut rocks, a recipe I found in the new cookbook. Since I didn't had enough shredded coconut, I added some shredded almond. But I'll give you the original recipe.
Dit zijn de ingrediënten - Ingredients
- 180 g geraspte kokos - 180 g shredded coconut
- 80 g suiker - 80 g of granulated sugar
- 2 eiwitten - 2 egg whites
Baktijd / baking time : 5 min.
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 210°C.
Preheat the oven to 210°C.
Meng met je vingertoppen het eiwit met de suiker en de geraspte kokos.
Mix the egg whites, sugar and shredded coconut with your fingers.
Vorm kleine piramides en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
Line a large baking tray with baking paper. Using two teaspoons, drop walnut-size balls of the mixture onto the trays, 3 cm apart.
Bak de kokosrotsjes 5 à 7 minuten of tot ze een goudbruin tintje hebben. Laat afkoelen.
Bake the coconut rocks for 5–7 minutes until just starting colour. Allow to cool before serving.
Bon appétit!
Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten