Vol-au-vent

English version in red

Hallo,
Ik had me al lang voorgenomen om zelf eens vol-au-vent te maken. Ik vond een lekker receptje van Peter Goossens. Ik heb er enkel de truffel en de cognac uitgelaten.

Hi,
For a long time I've been thinking to make vol-au-vent myself. I've found a nice recipe by Peter Goossens. I only left out the truffle and the cognac.



Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (4p)
  • 1 kip - 1 chicken
  • 250 g kalfs- varkensgehakt - 250 g minced meat
  • 1 ei - 1 egg
  • 250 g champignons - 250 g mushrooms
  • sap van 1 citroen - juice of 1 lemon
  • paneermeel - bread crumbs
  • 80 g bloem voor de roux - 80 g flour for the roux
  • 4 koninginnenhapjes - 4 baked puff pastry batters
  • 20 g + 60 g boter voor de roux - 20 g + 60 g butter for the roux
  • 1 kl mosterd - 1 tsp of mustard
  • peper en zout - pepper and salt
Voor de bouillon - For the broth
  • 1 prei - 1 leek
  • 1 grote wortel - 1 big carrot
  • 1 grote ui - 1 big onion 
  • 1/2 selder - 1/2 celery
  • eventueel steeltjes van de champignons - the stalks of the mushrooms
  • 4 l water - 4 l of water
  • 4 takjes tijm - 4 sprigs of thyme
  • 4 laurierblaadjes - 4 bay leaves
  • peperbolletjes en zout - some pepper corns and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Maak de bouillon : breng een grote kookpot met het water aan de kook. Voeg de grofgesneden prei, wortel, selder, ui en de kruiden toe.

Make the broth: bring the water to the boil in a large pot. Add the roughly chopped leek, carrot, celery, onion and herbs.
Leg de kip in de bouillon en laat +/- 1 uur op een zacht vuurtje garen.
Put the chicken in the broth and leave for +/- 1 hour simmer on a low to medium heat.
Haal de kip uit de bouillon en laat een beetje afkoelen.
Remove the chicken from the broth and allow to cool down slightly.

Haal het vel van de kip en pluk in grove stukken.
Remove the skin from the chicken and divide it in pieces.
Laat de bouillon voor de helft inkoken en zeef ze.
Reduce the broth for half and sieve it.
Maak een roux van 60 g boter en de bloem en laat hem al bakkend wat opdrogen(tot de roux naar koekjes ruikt). Giet al roerend en beetje bij beetje de bouillon bij de roux, tot de saus de gewenste dikte heeft. Houd nog wat bouillon over om de bolletjes in te garen.

Make a roux of 60 g butter and flour and let it bake for a while (until the roux smells like cookies). Pour the broth bit by bit into the roux while stirring until the sauce has the desired thickness. Keep some broth to cook the meatballs.

Snij de champignons in vier en bak ze aan in de overige 20 g boter. Kruid met peper en zout en voeg de mosterd toe.

Cut the mushrooms into quarters and bake them into the remaining 20g butter. Season with pepper and salt and add the mustard.
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Maak de balletjes en pocheer ze in de resterende bouillon.

Mix the minced meat with the egg and the pan flour. Make the balls and cook them into the remaining broth.


Voeg de stukken kip, de champignons en de balletjes aan de saus toe en kruid bij met peper en zout. Fris het geheel op met het citroensap.

Add the pieces of chicken, mushrooms and meatballs to the sauce and season with pepper and salt. Add the lemon juice.

Dien op met de koninginnehapjes.
Serve with the baked puff pastry batters.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties