Bloemkoolstoemp met garnalen en bieslook - Mashed potatoes and cauliflower with shrimps and chives*

English version in red

Hallo,
Bloemkool en garnalen zijn een perfecte match, ook in deze bloemkoolstoemp. Doe daar dan nog een beetje zure room bij en het wordt een echte delicatesse.

Hey,
Cauliflower and shrimps are a perfect match, also in these mashed potatoes and cauliflower. Add a little sour cream and it becomes a real delicacy.



Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=PhvFqyECom8


Bon appétit !


Ingrediënten - Ingredients (4p)
  • 300 g garnalen, gepeld - 300 g shrimps, peeled
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken - 1 kg of potatoes, peeled and in pieces
  • 1 bloemkool, in roosjes - 1 cauliflower, in florets
  • 1 ei - 1 egg
  • 100 ml room - 100 ml cream
  • 4 el zure room - 4 tbsp of sour cream
  • 50 g boter - 50 g butter
  • nootmuskaat - nutmeg
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt - 1 bunch of chives, finely chopped
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Kook de aardappelen samen met de bloemkoolroosjes gaar in gezouten water. 
Boil the potatoes together with the cauliflower florets in salted water. 
Giet af en pureer ze. Meng er de room, het ei en de boter door. Kruid met peper en zout.
Drain and mash them. Add the cream, egg and butter and stir. Season with pepper, salt and nutmeg.
Meng 2 eetlepels van de fijngehakte bieslook door de zure room.
Mix 2 tablespoons of finely chopped chives through the sour cream.
Verdeel de stoemp over de borden. Ik gebruikte hiervoor ringen. Garneer met de garnalen en een toefje zure room. Werk af met de rest van de bieslook en serveer.
Divide the mashed potatoes and cauliflower over the plates. Garnish with the shrimps and a bit of sour cream. Finish with the rest of the chives and serve.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties