Cassoulet
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Vandaag heb ik eens zelf cassoulet gemaakt. Cassoulet is een regionale specialiteit van de Midi-Pyrénées, gebaseerd op bonen en vlees. Het is een gemakkelijk receptje, goedkoop en neemt niet veel tijd in beslag.
Hey,
Today I made cassoulet. Cassoulet is a regional specialty of the Midi-Pyrénées in France, based on beans and meat. It's an easy recipe, cheap and it does not take much time.
Ingrediënten - Ingredients (4p)
English version in red
Hallo,
Vandaag heb ik eens zelf cassoulet gemaakt. Cassoulet is een regionale specialiteit van de Midi-Pyrénées, gebaseerd op bonen en vlees. Het is een gemakkelijk receptje, goedkoop en neemt niet veel tijd in beslag.
Hey,
Today I made cassoulet. Cassoulet is a regional specialty of the Midi-Pyrénées in France, based on beans and meat. It's an easy recipe, cheap and it does not take much time.
Ingrediënten - Ingredients (4p)
- 300 g dikke sneden gezouten spek - 300 g thick slices of salted bacon
- 300 g boerenworsten - 300 g sausages
- Weense worstjes - Vienna sausages
- 1 blik rode bonen - 1 can red beans
- 1 blik witte bonen - 1 can white beans
- 1 blik groene peulbonen - 1 can broad beans
- 4 uien - 4 onions
- 2 teentjes look - 2 cloves of garlic
- 4 tomaten - 4 tomatoes
- 2 laurierblaadjes - 2 bayleaves
- 2 takjes verse tijm - 2 sprigs of fresh thyme
- 2 dl kalfsfond - 2 dl of veal stock
- 1 el tomatenpuree - 1 tbsp of tomato paste/puree
- peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions
Pers de knoflook fijn en versnipper de uien.
Squeeze the garlic and shred the onions.
Snijd de boerenworsten en het spek in grote stukken.
Cut the sausages and bacon into large pieces.
Bak het spek en haal het uit de pan.
Bake the bacon and remove it from the pan.
Giet het vet niet af, maar bak er de uien, de knoflook en de boerenworsten in. Voeg de tijm en de laurierblaadjes toe.
Do not pour the fat, but bake the onions, garlic and sausages in it. Add the thyme and the bayeaves.
Ontpit en snijd de tomaten in blokjes en voeg toe, alsook de tomatenpuree.
Remove the seeds from the tomatoes, chop them into cubes and add, as well as the tomato paste.
Voeg de bonen toe. Voeg de kalfsfond, het gebakken spek en de Weense worstjes toe en laat nog 10 min. sudderen. Kruid bij met peper en zout.
Add the beans. Add the veal stock, the bacon and the Vienna sausages and let it all simmer for another 10 minutes. Season with pepper and salt.
Bon appétit!
Of in deze versie....
Or in this version.....
Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten